Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi

Webinar Premium LIVE: Riscuri și obligații privind combaterea spălării banilor. Joi, 1 Iulie, de la ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate Madalina Pascu

Activitate Madalina Pascu

Buna ziua, intrebari privitoare la cererea de chemare in judecata: daca parintele iai indeplineste obligatia de intretinere si in natura, care sunt nevoile minorului, etc.
Buna ziua, faceti contestatie la executare. Este posibil ca datoria sa fie prescrisa.
Răspuns la discuția Taxa judiciara pt succesiune.
Buna ziua, taxa judiciara se achita la primaria de care apartineti cu domiciliul.
Pentru fapta descrisa de dvs. nu exista posibilitatea sanctionarii cu amenda. Va incadrati la art 335 al.1 Cp Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.
Daca aveati permisul suspendat, anulat, pentru o alta cateogorie de vehicule era alta situatia dar dvs. ati condus fara permis intr-o parcare publica.
Răspuns la discuția Avans nunta
In principiu, puteti solicita avansul invocand in instanta forta majora. Nu este un ca zde culpa a dvs. sau a organizatorului astfel incat sa va incadrati in clauze conform careia avansul nu este returnabil. In orice caz, contractul trebuie analizat in anasamblul sau.
Buna ziua, din pacate rezulta ca nu ati respectat HCL-ul, ceea ce face ca fapta dvs. contraventionala sa fie retinuta corect de Politie. Daca nu aveti alte motive de contestare. acestea nu va vor ajuta.
Buna ziua, fapta dvs. de a conduce fara permis de conducere constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 5 ani. In situatia in care recunoasteti, limitele de pedeapsa de reduc cu 1/3. De regula se poate obtine suspendarea pedepsei. SI cel care v-a incredintat masina este pasibil de aplicarea unei pedepse penale. Faptul ca v-ati lasat convins de altcineva sa conduceti fara permis, nu va exonereaza de raspunderea penala. Cel mai bine ar fi sa discutati cu un avocat care sa va si reprezinte in dosar de la inceput pentru a putea obtine o solutie favorabila dvs. in functie de circumstantele concrete.
Buna ziua, cateva luni in functie de gradul de incarcare al instantei competente.
Buna ziua, strict referitor la cele expuse de dvs., riscul principal este acela de a nu se obtine titlul de proprietate si in consecinta de a fi nevoiti sa rezolutionati antecontractul de buna-voie sau prin instanta pentru a va recupera un eventual avans. Desigur in functie de clauzele antecontractului, va puteti supune si la alte riscuri, de aceea recomandabil este sa nu semnati pana nu va consultati cu un avocat.
Buna ziua, in functie de situatia concreta puteti sa solicitati un ordin de protectie daca v-a fost creata o stare de temere, puteti sa solicitati daune in instanta daune-interese pentru defaimare sau puteti formula o plangere penala pentru lovire/amenintare/alta infractiune depinzand de cazul dvs. concret.