avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 364 soluții astăzi
Forum Activitate romascanu

Activitate romascanu

Cred că ati vrut să scrieți Legea nr. 164/2014 (nu 2013).

Eu m-am referit la "o situație (pe L 165/2013)." Am precizat legea in paranteză, tocmai pentru a nu crea senzația că situația ar fi identică. Era o situație similară, dar nu identică.

Însă, întrebarea este aceeași (indiferent că vorbim de persoane indreptățite cf legii 164 sau 165).

Iar întrebarea asta, redusă la esență și "tradusă din avocățească," ar suna cam așa: Este musai să le vârâm în traistă o sumă mai mare și acelora care au zis bogdaproste/care s-au mulțumit cu cât au primit prin decizia de validare (sau, în speță mea, prin hotărârea de la prima instanță)?
Asta-i întrebarea. Iar răspunsul îl oferă principiul disponibilității din procesul civil.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Principiul disponibilității plus ... vreo juma' de tratat de procedură. (dacă la mine/la ce am obținut eu vă gândeați atunci când ați solicitat "temei legal").

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Are.
Dvs. locuiți acum cu îngăduința bunicii - titularul dreptului de uzufruct.
Iar după moartea bunicii va fi necesar să vă înțelegeți cu aceea care va este, totuși, mamă.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu cred că este necesar să aveți, mai întâi, un certificat de moștenitor. Altfel, în ce calitate ați face demersurile de transfer?

Moștenirea este a unei persoane (care avea o mașină, o casa etc.) iar nu a unei mașini.
Moștenirea se dezbate la un notar de la locul ultimului domiciliu al defunctului. Iar în masa succesorală se includ bunurile pe care le avea defunctul, indiferent unde s-ar găsi ele.
Tatăl dvs. are certificat de moștenitor după mama lui (bunica dvs)?
Nimic.
Nimic nu trebuie. Totul este alegere.
Dacă doriți să învățați procedură civilă, vă putem recomanda ceva cărți. Cu precizarea că un tratat respectabil de procedură civilă este așa de "subțirel" încât v-ar crea o problemă dacă l-ați scăpa peste degetele de la picioare.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde cum arată hotărârea.
Eu am avut o situație (pe L 165/2013 ) în care numai o persoană din trei a voit să formulăm apelul incident pe care-l vedeam eu. În consecință, numai ea a beneficiat de suma mai mare obținută în apel. (ceilalți or fi crezut, probabil, că vor beneficia oricum de munca mea. Ei bine, n-a fost așa)
Domiciliu, în sens procesual, înseamnă locul unde se găsește/unde locuiește în fapt persoana și unde poate primi comunicările privind procesul. (nu-i neapărat acela scris în cartea de identitate).
Dacă a fost indicată adresa unde locuia în fapt, nu-i o greșeală.
În preambulul sau in considerentele acelei hotărâri se găsesc (cred) destule elemente care să înlăture vreun eventual dubiu.
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu.
Dacă ar fi așa, nu s-ar mai dezbate succesiuni, ci s-ar dovedi transmiterea proprietății cu factura și chitanța de plată a gunoiului, a apei de canal ori altele asemenea.
Plata impozitelor este o dovadă a acceptării tacite a mostenirii. Dar mai departe, trebuie dezbătută succesiunea cu participarea celor două persoane cu vocație la moștenire.

Și, de fapt, la ce v-ați gândit, mai exact, atunci când ați folosit verbul a prelua? Cine să "ia în calcul"? La ce? (încercați să fiți mai specific, altfel există riscul să fi adăugat de la mine mai mult decât lucrurile la care v-ați gândit)
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
1/4 din venit este limita maximă.
Și atunci când doriți să obțineți o pensie orientată către maxim, nu-i o idee bună să începeți prin a refuza...
Noroc că instanța urmărește interesul superior al copilului. Altfel, gândiți-vă ce se poate înțelege din faptul returnării banilor: Că ar fi nevoie de mai mulți? Ori că n-ar fi nevoie nici de ăștia, mulți, puțini, câți or fi fost?
Pensia se stabilește în raport cu nevoia celui care a cere și mijloacele celui ce urmează a o plăti. (nu doar în raport cu acestea din urmă)
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Spuneți-i acestei mămici (uitându-vă în oglindă! - că nouă nu ne e greu să-i dibuim pe aceia care vorbesc despre ei înșiși la persoana a III-a) că banii aceia, trimiși de tatăl copilului, sunt banii copilului.

Dacă vreți să azvârliți ceva pe fereastră, încercați cu o parte din salariul/venitul dvs.
Altfel, aveți grijă că tot ce faceți poate fi folosit împotriva dvs.
De ce credeți că ar fi "mai bine să aștepte decizia judecătorilor"? Copilul dvs. nu mănâncă până atunci?