avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1906 soluții astăzi
Forum Activitate DinuX

Activitate DinuX

Nu stiti bine, se poate duce pana la 60 cm daca nu are ferestre.
Fapta are o latura penala (evaziune) si tine doar de cei de la ANAF daca instiinteaza organele competente. De obicei sunt interesati de recuperarea sumelor, daca colaborati cu ei probabil scapati fara dosar penal.

Nu cred ca sunteti la limita cu prescrierea, datoriile catre stat se prescriu la scurgerea a 5 ani de la 1 ianuarie urmator perioadei pentru care se datoreaza. Adica daca ati inchiriat cu 01.08.2020, perioada de 5 ani se calculeaza incepand cu 01.01.2021. In cel mai fericit caz sa va prescrie primul an, dar datorati in continuare pentru restul...
Răspuns la discuția Vecin hartuitor
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cea mai buna solutie este sa va mutati. Stiu un caz relativ similar, cu o femeie tanara, care a ajuns sa se mute cu chirie (avand apartament proprietate personala) ca sa scape de o vecina de acest fel.
@ibn
Furnizorul este cel care asigura din punct de vedere comercial cantitatea de energie electrica necesara consumatorului. Cum ajunge energia electrica la consumator (prin ce retea) este treaba distribuitorului. Furnizorul poate fi ales de beneficiar, distribuitorul este monopol natural.
@adriandimitriu
Certificatul de urbanism este emis de autoritatea locala in diverse scopuri (poate fi pentru informare, pentru vanzare, pentru construire s.a.), deci distribuitorul nu are ce sa spuna in CU. In certificatul de urbanism se prezinta situatia terenului si se insira conditiile in care se poate construi (ce functiune, pe cat teren, care sunt retragerile, ce inaltime s.a.m.d., inclusiv ce avize trebuie obtinute). Deci avizele nu sunt anexa a CU, ci documente obligatorii emise de institutii sau distribuitori si sunt cerute de CU a fi prezentate in vederea autorizarii lucrarilor de construire. Pentru ca la randul lor acesti terti pot permite sau nu realizarea constructiei, in anumite conditii. Un scandal recent a fost cu un bloc construit in spatele statuii Leu pentru care Primaria Sector 6 nu a cerut si aviz de la SRI / SPP desi proprietarii de acolo privesc in curtea Palatului Cotroceni...
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Liniile electrice de tensiune au un culoar de protectie in interiorul caruia nu se poate construi. In NORMĂ TEHNICĂ din 20 decembrie 2019 privind delimitarea zonelor de protecţie şi de siguranţă aferente capacităţilor energetice: culoarul de protectie pentru LEA 20kV este 24 m latime. Nu mi-e clar daca strict nu se poate construi in acest culoar, pentru ca mai departe zice ca aceste linii nu pot trece pe deasupra cladirilor (banuiesc ca se refera la cladirile deja existente). Deci masurati stanga - dreapta 12 m de la axul liniei, si daca va mai ramane teren, construiti pe ce ramane... Desi aceste linii sunt frecvente, amplasate pe marginea drumurilor si sunt case la 1-2 m distanta.

Ziceti ba ca aveti aviz nefavorabil, ba ca aveti aviz conditionat... Puteti reveni cu detalii?
Daca aveti aviz nefavorabil nu puteti construi, nu veti primi autorizatia de construire.
Daca aveti aviz favorabil conditionat trebuie sa respectati conditia. Care este conditia? Daca va permite sa construiti inseamna ca nu are legatura cu linia electrica existenta. Daca nu va asigura racordarea inseamna ca nu au reteaua de distributie dezvoltata pana la teren, iar daca inainte dezvoltarea retelei se facea pe banii beneficiarului, acum se face pe banii autoritatii locale (evident, trebuie sa aiba suma prevazuta in buget).

Daca e sa cautati un vinovat, uitati-va in oglinda. Ati cumparat un teren pe care se vedea linia electrica si acum va intrebati ce faceti...

Uitati-va in certificatul de urbanism, scrie clar acolo ce avize aveti nevoie pentru emiterea autorizatiei (pagina 3). Altfel de ce ati mai cerut aviz de la distribuitor?!
Răspuns la discuția AC montat lângă geamul meu
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
bravo, exact, exact:
care nu modifică [...] aspectul arhitectural al construcțiilor

Daca unitatea AC este montata in balcon sub nivelul parapetului este ok, daca este pe partea vizibila a fatadei vorbim de modificare de aspect, mai ales ca fiecare isi pune pe unde-i vine lui usor, fara nicio regula. La blocurile noi arhitectii s-au gandit si au facut masti speciale in spatele carora se poate monta unitatea exterioara. Recunosc ca nici eu n-am cerut autorizatie, dar nu este conform legii.
Răspuns la discuția AC montat lângă geamul meu
Nu aviz, autorizatie de construire pentru ca se modifica aspectul fatadei.
deschideti topic nou, nu poluati unul existent
Proiectele se pot vinde in orice stadiu. Atata vreme cat lucrarile sunt autorizate si autorizatia este in termen, nu conteaza daca e pusa doar o caramida sau e totul finisat. Se vinde casa existenta + proiect in lucru. Evident, pretul va fi mai mic pentru ca mai are ceva treaba si cumparatorul.
Din pacate initiatorul nu a mai revenit sa ne spuna in ce stadiu este extinderea si daca mai are si alte acte in afara de autorizatie.