E legal daca nu se vede in curtea dv., nimeni nu instaleaza legal camere ca sa isi vada vecinii.
Sunt multe lucruri de facut, insa e mai dificil fara sa intelegem situatia, nu toate demersurile sunt potrivite oricarei situatii. In caz ca il mai gasiti in curte, puteti suna la politie sau la un adpost pentru animale sa il ridice, de exemplu. Este cel mai la indemana. Actiunile depind insa si de starea ciinelui, daca ati incercat o mediere juridica cu vecinul, care este relevanta dizabilitatilor stapanului (staapanii de caini trebuie sa aiba discernamant) etc.
Vad ca scrieti amandoi vecinii, cred ca e loc de intelegere. Nu de alta, imi e ca nu va fi in siguranta caainele ala daca nu va linistiti.
Intai e important sa vedeti ce sa faceti sa nu ajungeti la certuri si plangeri cu vecinul. Adica sa luati masuri sa nu mai iasa cainele.
Urmatile ar fi de la amenzi la daune ce le poate face la vatamari (sper ca nu!) si la eventuala oreluare de hingheri.
Despre camerele vecinului, nu imi e clar, au legatura cu cainele? Pentru ca este drept ca puteti vedea pe camere pe unde iese caianele, apelati la ajutorul lui. Apoi rugati-l sa respecte legea privind sistemele de supraveghere, ca amenzile sunt mari.
Da, legea spune ca o familie se intemeiaza intre adulti care stiu sa aiba grija de interesele lor. Fiind si impreuna, presupun ca nu e greu sa evite discutiile distructive. Daca nu pot, atunci nu e chestiune de lege, ci ar ajuta sa vada de ce la un psiholog.
Notificare, instanta. Daca faceti o notificare buna, de regula nu mai ajungeti prin instanta.
Mai bine va ganditi la fetita si la nevoile ei, vedeti ce zice, cum se raporteaza la cele doua variante, cum v-ar fi de ajutor dv. etc. Lasati drepturile scrise in legi, poate reusiti sa va pozitionati cumva pozitiv relativ la aceste chestiuni, sa va fie mai usor.
Cf. legii, programul e cel de pe hartie DACA nu va intelegeti. Puteti tine cu dintii de el. Ce nu va spune legeaa clar e ca inflexibilitatea aduce mai multe dosare in instanta, razboaie si nopti nedormite. Si, sigur, mai multi avocati fericiti ca au clienti.
De aceea, ca sa nu creati un razboi, pentru linistea copilului si a dv., poate gasiti o cale de intelegere, fie singura, fie va invata un avocat. In ambele cazuri, este muuuuult mai ieftin decat un razboi.
Ce proces, de divort? Daca cereti divortul si pierdeti si ea nu este de acord cu dovortul, ramaneti casatoriti, asadar poate ramane acolo. Mare minune ar fi, dar am mai vazut dosare de divort respinse.
Daca doamna primeste locuinta copiilor, aici e de vazut cine ce solicita, cine ce posibilitati locative are, cine unde spune ca va locui cu copiii. Uneori se acorda un beneficiu al locuintei parintelui care ramane cu copiii, insa asta depinde de foarte multe detalii si sunt cazuri particulare speciale.
De ce nu discutati cu un avocat, sa stiti cum stati? Macar sa va faca o analiza a actiunii depuse...
Exista posibilitatea, insa depinde de ce s-a rzgandit, de ce are autoritate exclusiva, daca i-ar fi mai bine copilului etc. Vorbiti cu un avocat din tara unde este azi copilul, nu imi e clar.
Nu va pot lamuri mai mult. Daca scrieti aceleasi lucruri asteptan reactii diferite de la mine... nu aveti cum primi. V-am spus, statul a acordat aceste drepturi in forme diferite, luati actele si mergeti la un avocat sau negociati si discutati cu cimitirul, insa nu cred sa ii lamuriti asa. Eu nu pot sa va dau solutii juridice privitor la un act care nu stiu ce este, ce contine etc. Atat v-am putut ajuta.
Este intocmita de avocat, de regula, ca sa aiba valoare juridica ulterior in instanta, sa atinga elementele importante de drept pe care le-ati folosi. Daca e facuta si practic, uneori descurajeaza razboaie si incurajeaza negocieri. Poate cuprinde puneri in intarziere sau convocari la conciliere/negociere.
Altfel, o puteti face si dv., nu prea am vaut insa efecte real pozitive.
Comunicarea se poate face in mai multe moduri, fie de dv., avocat, executor, aici nu e prea relevant cat timp comunicarea respecta Procedura civila, alegeti in functie de costuri. Majoritatea avocatilor care intocmesc notificari le si transmit, ar aajuta asta. Altfel, prin executor, de regula este mai scump si dureaza mai mult.
Repet: e buna oricare expediere cf. 1522 Cod civil.
Da, exista exceptii, cum ar fi ca actul de adjudecare sa prevada evacuarea executorie. Vedeti ce e in act.