avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Activitate Liliana Gradinaru

Activitate Liliana Gradinaru

Cautati date despe dosar si cu ele mergeti la judecatoria care a pronuntat hotararea.
Nu va lasa pe voi, legea le stabileste, insa dv. nu vreti sa ascultati ce va spune colegul. Vorbiti in privat cu un avocat daca nu va multumesc raspunsurile, consider ca ati părimit si raspuns si clarificari si sfaturi foarte bune de la colegul.
Ba da, se conecteaza toate apartamentele (cate sunt, 10, 100, cate sunt) la o singura electrovana. Asa poate recomanda OE, nu spun eu asta. Repet: tine de operator, procedurile nu prevad cand este obligatoriu sau nu ca acesta sa decida astfel. Poate ai vreun alt act normativ care imi scapa.
In cazul asta nu recomanda OE montaj secvential si nu vad cum sa fie montati senzori in paralel, nu pot acum digera tehnic aceasta informatie. Pentru asta, cei in cauza trebuie sa duca proiectul la un specialist. Este voie sa aiba o a doua opinie in oprice domeniu.

Nu inteleg ce sa explic, un spatiu care nu are gaz nu are nevoie de senzor.

Senzorii si electrovanele nu se monteaza doar pentru protectie la incendiu, ci si pentru alte situatii si calamitati in urma carora se pot produce acumulari de gaz cu risc pentru imobil.





Nu imi este clar de ce dati atatia bani pe datoriile altuia. Nu imi e clar ce face doamna cu banii, spuneti ca ii da pe rate, dar ca ratele le acoperiti dv. Nu inteleg de ce e stresant. Sunt veniturile ei, bunurile ei, asa pare sa faca de ani si ani, asa a facut sotul, lasati fiecare cu viata lui.
Daca cineva mi-ar acoperi datoriile, poate as lua si eu credite la misto. Nu de alta, dar daca tot nu le platesc...

Cred ca doar va stresati si nu actionati cumva ca sa va vedeti de viata dv. Vorbiti cu un avocat si schimbati atitudinea, salvati-va sanatatea. Casa era a doamnei, nimeni nu e obligat sa lase mosteniri, putea sa o dea pe credite...
Sunt situatii diferite, reglementate diferit, nu se fac analogii intre situatii care nu sunt similare juridic.

Tavi24 a scris:

Pentru a continua analogia cu salariatul, m-ar interesa daca studentului i se taie din vacanta acel timp cumulat pe care l-ar petrece in pauze, in afara institutiei?


Adalbert, nu am mai verificat intre timp, insa din ce retin eu orice elev major poate, din pacate, parasi perimetrul scolii in urma demersurilor de acum cativa ani ale Asociatiilor elevilor. Cum ziceam si mai sus, reglementari prost intelese. Juridic, iti spun sincer ca nu am pricepu atgunci de ce un elev de 18 ani poate parasi liceul si un elev de 16 ani, care are capacitate restransa de exercitiu (macar are capacitatea de a merge pe strada) nu are voie. Sau de ce un elev de 12 ani cu acordul scris al parintilor nu are voie sa paraseasca scoala.
Repet: sunt de acord ca elevii nu trebuie sa plece si sa vina pe la scoala care si cum li se pare. Nici la 20 de ani. In campusurile scolare, regulile adiacente din ROI au rolul de a educa, de a forma o anumita rigoare si coerenta. Eu nu plec, colegul meu pleaca, e ca la piata, ala-bala... si asa ajungem oameni analfabeti functional, care nu pricepem decat ca ala de striga mai tare primeste niscai libertati in plus.
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti pierde un dosar la care nu va aparati drepturile, asta se poate intampla daca nu rasoundeti si daca nu trimiteti intampinare etc.
Daca doriti sa intelegeti cum se poate incheia un contract si cum se poate dovedi el in lipsa unui inscris numit contract si care este obiectul unui contract de acest tip si cum se face comunicarea actelor de procedura in Romania, contactati un avocat. Nu imi este clar ce anume doriti, noi v-am informat clar: da, este posibil sa aveti un contract cu agentul in care ati avut incredere si aveti comunicate acte de procedura, deci vorbiti cu un avocat ca sa nu pierdeti termene si drepturi.
Pentru detalii de ce si cum functioneaza, vorbiti cu un avocat.
Este un act administrativ al Primariei Generale, va faceti probleme daca asteptati sa va execute etc. Un act administrativ are pasi exacti pentru a fi atacat, nu cu petitii gresit indreptate, prin incercari de scris cateva randuri, nimeni nu sta sa analizeze mai mult decat cel interesat. Daca persoanele interesate nu amintesc ce legi se incalca, ce calcule sunt gresite etc., petitiile astea sunt doar maculatura.
Vorbiti cu un avocat pentru un demers legal, nu asa, pe incercatelea.
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Niciun copil nu poate fi dezmostenit total. Actele facute in timpul vietii care se dovedesc a fi facute in acest sens se pot desfiinta, totul va tine de copilul din afara casatoriei, daca doreste sau nu mostenbire si cat de mult vrea.
Unchiul sa tina seama de faptul ca uneori poate lasa mai putin copiilor sai decat daca ar face un testament corect, pentru ca in succesiuni se pierd bani de cam toate partile implicate si se poate ajunge ca cei doi copii sa ramana cu procese, consum emotional si cu mai putina mostenire decat daca tatal lor ar fi procedat legal.
Asa incat, unchiul e bine sa vada un avocat si sa cantareasca corect toate variantele.

Vanzarea nu inseamna ca lasa gratuit unui copil, ci ca primeste bani care raman ai lui. Daca lucrurile nu se intampla asa, nu e vanzare, ci donatie si este supusa reductiunii.
Contractul de intretinere este presupun a fi donatie, deci, din nou, supus reductiunii.
Nu mergeti la notar fara sa consultati un avocat, e posibil sa dati bani sa incheiati acte care sa dea mai multe dureri de cap copiilor...
8 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exista familii musulmane care traiesc dupa reguli sociale similare celor din democratiile lumii. Multe dintre femeile musulmane care locuiesc in tari democratice considera islamul o alta credinta care nu afecteaza drepturile omului. Totusi, exista situatii dificile privind divortul, efectele casatoriei, drepturile patrimoniale etc. de aceea este tare indicat ca sa se informeze legal ce efecte are casatoria acolo, daca pot alege sotii legea guvernabila (ma indoiesc) etc.
Sunt situatii in care, cf. legii islamice, este foarte dificil de divortat, cum ar fi cand esti insarcinata... exista perioade de asteptare, sunt multe dificultati inclusiv sociale, este bine sa se informeze inainte.
Nu imi este clar, ce domiciliu din contract? Nu are legatura dreptul de mostenire cu domiciliul mostenitorului. Vorbiti cu un notar mai bine, ce adeverinta de la copii?
Depăinde daca mai sunt bunuri, daca exista toate actele de la ICRAL ca sa dezbateti mostenirea, daca voi, copiii, vreti sa renuntati la mostenirea dupa tata etc.