avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Activitate Liliana Gradinaru

Activitate Liliana Gradinaru

Aveti nevoie de ajutorul unui adult. Depuneti plangere la politie pentru ordin de protectie, cereti politistului un ordin temporar. Puteti cere asistenta juridica gratuita la Barou sau la politie pentru asta sau sa gasiti singura modul de a insista. Puteti prelungi ordinul in instanta.
Dupa acestea vedeti ce puteti face sa va aranjati viata.
Clauze contractuale pot fi introduse in contract, depinde ce urmariti. Siguranta cumpararii, sa nu suportati riscul din dosar, sa aveti o anumita parte din teren, sa aveti un teren cu o anumita destinatie etc.
Din ce ne-ati comunicat nu se intelege situatia. Nu se intelege care dintre cele doua doamne e doamna aceea.
Daca doriti un contract croit pe situatie insa, nu prea avem cum sa il croim aici, va duceti la un avocat..
Nu-mi pare o alegere buna, e o donatie deghizata. Sora nu vrea sa contribuie la intretinerea parintilor? Cu bani eventual, nu neaparat cu cumparaturi, mancare...
Nu cunosc exact sentinta si nu pot avea o opinie, ins au trecut 10 ani, chiar daca ati obtine, multe sume s-au prescris si nu stiu daca merita efortul.
Daca are bunuri in Romania, incercati in Romania, altfel, executare internationala prin MJ. Ar fi nevoie oricum ca sa vedeti un avocat inainte.
Răspuns la discuția Unde anume sa ma adresez?!?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunteti in divort, aveti avocat? Locuiti impreuna inca in locuinta familiei? Cati ani are copilul? Ce sa faceti la politie, care este exact problema actuala, ca pruncul se masturbeaza? Concret, caci imi e neclar din mesaj.
Strict medical, acel lucru facut de tatal copilului este inca, uneori, recomandat de medici. Altii nu il recomanda pentru ca este o mica trauma, fiind un act dureros. Inteleg ca v-ati documentat pe tema decalotarii fortate si cunoasteti ca nu duce la masturbare. Totusi, e posibil sa duca la recunoasterea masturbarii care exista si anterior sau poate copilul doar aplica sfaturile tatalui, caci dupa decalotare se continua aceasta manipulare a preputului pentru a preintampina o fimoza.
In privinta sarutului pe gura, este o practica ce tine de educatia unui segment major de populatie si sunt convinsa ca si inainte de divort cunosteati valorile sotului dv.
Totusi, sunt chestiuni sensibile de discutat aici. Contactati un avocat daca nu aveti unul si sfatuiti-va cu el. Puteti, pentru ca este un domeniu contrioversat, sa vorbiti cu mai multi, sa gasiti unul cu valori comune cu ale dv.
Nu vad temeiuri de politie si altele similare, dar poate ne lipsesc detalii aici, nu putem cunoaste intreaga situatie.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
In primul rand este absurd sa mai stati in violenta. Chemati politia sau, daca nu mai este violenta fizica sau psihica vizibila, ce se poate constata cu ochiul liber, vorbiti cu un avocat si introduceti un ordin de protectie provizoriu. In functie de nevoile locative, poate negociati cu el mutarea sa temporara. Altfel, puteti cere si evacuarea in acel ordin de protectie.
Cand mediul in care stati e calm, va puteti orienta spre divort. Intai insa eliminati abuzul. Vorbiti cu un avocat sau mai multi, stabiliti o strategie, dar intai scoateti umilintele din viata dv.!
In primul rand, scopul dv. e copilul, sa-l vedeti, sa-l auziti sau numarul de telefon al mamei? Mai bine o sariti din schema, e ok, nu e musai sa va certati cu ea de cate ori veniti sa va vedeti copilul.
Apoi, acum aveti un program care si daca n-ar fi, ati avea acelasi rezultat. Dificil de executat, sanse mici. Puteti insa sa faceti sesizare la DASPC si sa le cereti asistenta.
Daca doriti sa va vedeti copilul cf. unui program, aceasta inseamna exact cum suna: program, programare. daca va puteti face programul pe urmatorul an din timp, puteti obtine un program dupa programul dv. de munca. Altfel, veti obtine iar o chestiune atat de flexibila incat, in caz de neintelegere, n-o sa-l puteti pune in practica. Contactati un avocat, doi, vorbiti, intrebati pana intelegeti situatia juridica si luati o decizie.
Cel mai important e sa NU stati prea mult fara sa vedeti copilul, se va instraina, inca e mic. Faceti demersuri curand, cat de repede puteti. La DASPC puteti face sesizare si online si sa descrieti problema si sa le cereti o monitorizare inca de acum. Puteti vorbi de acum cu un avocat, puteti avea consultatii, informari.
Vorbiti cu un avocat, fetita ramane la cel care o poate ingriji, in baza istoricului de ingrijire si a posibilitatilor actuale.
Unele formulari de intrebari sunt ilogice, de exemplu nelamuririle privind evaluarea imobilelor, eu nu prea inteleg ce doriti sa intrebati. Exista reguli nescrise pentru comunicare eficienta, titlul sa rezume problema, comunicarea sa fie clara, prezentarea problemei sa aiba o coerenta.
Chiar si asa, ati primit raspunsuri la unele chestiuni. Incercati sa formulati mai clar problemele expuse.
Nu exista un onorariu minim legal, sunt niste recomandari fara cap si fara coada, intr-o hotarare fara de inteles.
Costul il aflati de la o discutie fata in fata cu notarul sau avocatul, in functie de situatie, complicatii sau nu etc.