avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Activitate AndaNav

Activitate AndaNav

Mulțumesc pt răspuns!
Buna seara!
Ca medic pot fi filmat/ inregistrat de catre pacient in timp ce efectuez consultul medical intr-o unitate de primiri urgente? Fara acordul meu? Daca nu, ce lege este incalcata?
Cu stima.
Răspuns la discuția Pontaj
Mulțumesc

Cornel Vasile a scris:

Puteti solicita un punct de vedere de la Ministerul Sanatatii.

Discuție Pontaj
Bună seara! Mă confrunt cu o situație căreia nu îi cunosc rezolvarea, fără ajutor din partea dvs: sunt medic rezident anul 4. În luna septembrie mi s-a aprobat să îmi fac modulul de 3 luni (1.10.2023 - 31.12.2023), în altă localitate. Distanța dintre localitatea de domiciliu și cea în care fac acum acest modul de la 1 octombrie, este de 500 km. Astăzi mi s-a adus la cunoștință de către șeful de secție din localitatea de domiciliu că trebuie să ma prezint la muncă pt a face gărzi la sfarsitul lunii decembrie, in conditiile in care eu sunt pontat până la sfarsitul lunii decembrie in localitatea unde îmi fac modulul. Nu știu ce trebuie sa fac și cui să mă adresez, deoarece eu aprobarea pt a face acest modul in altă localitate, l-am primit de la ministerul sănătății. Ce trebuie să fac? Vă mulțumesc.
Răspuns la discuția Contract vânzare-cumpărare
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mulțumesc pt răspuns. Actul a fost făcut în anul 2006, pt o casă din paiantă, o casă veche, bătrâneasca. După ce s-a făcut contractul de vânzare-cumpărare, noi am dărâmat casa veche și am construit o alta, bineînțeles cu toate aprobările necesare. Am investit în acea casă, cu tata mergem unde e necesar și unde are nevoie, cumpărături îi facem mereu. Doar că nu ținem chitanțe să dovedim că facem ceva acolo. În caz că frații mei pornesc vreo acțiune, cum pot dovedi că noi ne implicăm acolo, dacă nu am păstrat nimic, chitanțe, bonuri etc? Mulțumesc.
Bună ziua! În anul 2006, tatăl meu mi-a făcut mie și soțului meu, act de vânzare-cumpărare pe casa unde locuiește la țară. Este un contract de vânzare-cumpărare cu clauză de întreținere și habitație, făcut la notar. Tatăl meu este divorțat, divorțul a avut loc înainte de a moșteni el această casă, care ulterior ne-a fost vândută nouă. Întrebarea mea este: după decesul tatălui meu, mama și frații mei ar putea ataca acest contract de vânzare-cumpărare, dându-ne în judecată? Dacă da, vă rog să îmi spuneți ce am putea face. Vă mulțumesc.
Răspuns la discuția Cerere pierdută
Nu am. Îmi pot rezolva problema?
Bună ziua! Cu 5 zile înainte de a-mi lua 3 zile din concediu de odihnă, am depus cerere la secretariatul unității unde lucrez. Respectiv, 4.09.2023 pt 11, 12, 13.09.2023. Nu mi s-a dat niciun nr de înregistrare, pt că nu se obișnuiește/nu e trecut în lege. Am fost anunțată acum că nu mi se găsește cererea și că neavând nicio dovadă, pot intra în comisie, fiind pasibilă devdesfacerea CM. Vă rog să mă sfătuiți ce trebuie să fac. Vă mulțumesc.
Bună ziua! Aș dori să mă sfătuiți cu privire la următoarea problemă: medic rezident, merge în alt oraș pt a-și face modulele aferente rezidențiatului, pe o perioadă de 3 luni. Este pontat de spitalul gazdă, dar pontajul în original trebuie să ajungă la spitalul angajator. Cum aș putea face ca pontajul să ajungă în timp util la spitalul angajator, fără teama ca acesta să fie pierdut pe traseu? Mulțumesc.
Buna seara! Daca cineva vrea sa isi retragă plângerea făcută asupra unei persoane, dar pt câteva săptămâni nu se afla in orașul in care s-a petrecut fapta și in care a făcut plângerea, cum ar trebui sa procedeze? Mulțumesc.