avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 220 soluții astăzi

Curs practic: Cum aplicăm TVA la tranzacții cu servicii și bunuri în UE/non-UE? | Lector: Delia Cataramă - Tax Partner, Viboal FindEx. Vezi agenda și participă → 

Forum Activitate AndaNav

Activitate AndaNav

Buna ziua! Locuiesc la etajul 7 si doresc sa ma bransez individual la reteaua de apa potabila. Deoarece vecinii si-au obturat accesul la tevile de apa, facandu-si diferite reparatii, este legal sa trag tevile de apa pe casa scarii? Mulțumesc.
Răspuns la discuția Ajutor înmormântare
Vă mulțumesc mult.
Bună ziua! Dacă se poate, aș dori un răspuns la o situație cu care m-aș putea confrunta: îmi moare un părinte, eu merg la o firmă de servicii funerare unde achit prestațiile acesteia, iar a doua zi vine o persoană care nu e rudă, dar are procură notariala și îmi spune că a fost imputernicita de părintele care acum e decedat, pt a se ocupa de înmormântare. Ar putea avea loc această situație? Și dacă da, eu îmi pot recupera banii cu care am plătit firma? Vă mulțumesc.
Buna ziua! As dori, va rog, sa stiu daca aceasta instiintare, afisata de catre administratorul asociatiei de proprietari are baza legala: " Pentru a deschide cont bancar, asociatia trebuie sa aiba personalitate juridica. Pt acest lucru, aveti obligatia prin lege, sa va prezentati la sediul asociatiei, cu copia legalizata a contractului casei Aveti termen pana la 1.03.2021". Mentionez ca asociatia nu este nou infiintata, ci are mai bine de 30 de ani, iar instiintarea ne-a fost adusa atentiei, pe data de 21.02.2021. 1. Prin lege nu este obligata sa fi avut deja personalitate juridica? 2. Care lege ne obliga sa legalizam copia contractului casei, pt a-l prezenta asociatiei? Va multumesc.
Bună ziua! La sfârșitul lunii iulie, am depus la CJP Galați, dosarul pt stabilirea condițiilor de pensionare. Mi s-a spus că la sfârșitul lunii august voi primi prin poștă, situația acestor condiții. Ieri, 28.09.20, am sunat să mă interesez, deoarece nu am primit încă nimic. După o lungă așteptare și pasări telefonice, mi s-a spus că dosarul e în lucru. Cerând o dată aproximativă, mi s-a răspuns sarcastic - posibil la sfârșitul anului sau anul viitor. Întrebarea mea este: am posibilitatea, contra cost, să merg cu dosarul să mi-l calculeze, alt organ competent? Și dacă da, unde anume? Mulțumesc.
Multumesc
Bună ziua! Acum 13 ani, am achizitionat o casă de la tatal meu, cu clauza viagera. Intrebarea mea este: pot vinde casa fiicei mele, totodata ea preluând si clauza viagera? Multumesc.
Răspuns la discuția Asigurare medic rezident
Mulțumesc.
Bună ziua! Spuneți-mi, va rog, este vreo lege care obligă medicul rezident, pt a se inscrie in colegiul medicilor si pt a-și face asigurare de malpraxis? Mulțumesc.
Răspuns la discuția Proces amânat
Mulțumesc.