Ii întocmiti copilului certificatul de nastere cu datele mamei și al soțului ( ca este născută în perioada casatoriei celor 2) ca sa poate beneficia și copilul de alocatie de stat la timp, mama sa își primească indemnizatie de maternitate apoi de creștere copil etc.
Ulterior, formulați cerere în instanta ca să tagaduiti paternitatea copilului astfel încât soțul mamei sa fie radiat din certificat și sa fiți trecut dvs ca tata biologic.
Contactați un avocat sa va sprijine în acest demers și sa discutați in detaliu toate aspectele.
Nu este suficienta o procura și nici nu se poate renunța la autoritatea parinteasca în comun la notar.
Trebuie sa va adresați doar instantei de judecata și sa solicitati sa exercitati singura autoritatea parinteasca asupra copilului.
Faptul ca tatal este deja de acord ajuta și scurtează procesul.
Puteți chiar sa aveți amandoi același avocat și sa împărțiți costurile astfel încât lucrurile sa decurgă fără probleme sau alte influente de opinii contradictorii care va pot devia cursul sau intelegerea.
Contactați un avocat și mergeți împreună sa discutați în detaliu toate aspectele juridice.
O puteți acționați în instanta pentru restituirea împrumutului, fiind obligata totodată sa va despăgubească și cu cheltuielile de judecata pe care faceți cu acel proces.
Sa fiți atenta la termenul de prescriere al dreptului de a va mai solicita banii. Contactați un avocat și discutați în detaliu toate aspectele juridice referitoare situației dvs.
Tatal copilului are dreptul sa deschida proces și sa tagaduiasca paternitatea copilului fata de soțul dvs astfel încât acesta să fie radiat din certificat și sa se elibereze unul nou cu datele reale ale tatălui biologic.
Nu va puteți opune și nici nu exista o alta cale administrativa pentru întrarea în legalitate.
Dacă tatal biologic a fost violent cu dvs sau nu va doriți o relație cu el atunci în cadrul procesului puteți solicita sa exercitati singura autoritatea parinteasca asupra copilului.
Contactați un avocat și discutați în detaliu toate aspectele juridice.
Puteți deschide proces împotriva tatalui, solicitând ca instanta de judecata sa stabileasca paternitatea fata de aceasta, sa exercitati în continuare autoritatea părintească in mod exclusiv asupra ei iar tatăl sa va achite 25% din veniturile sale pensie de întreținere pentru copil.
Contactați un avocat sa va sprijine în acest demers și sa discutați în detaliu toate aspectele juridice.
Plecați intr-o zi când soțul este la serviciu, fara drame și alte reproșuri. Solicitati sprijinul familiei sau unei prietene și deschideți o ordonanta presedintiala pentru stabilirea provizorie a domiciliului copilului la dvs și obligarea tatalui sa va achite pensie de întreținere în procent de 25%.
Doar de dvs depinde cât timp vreți sa fiți victima în acea casa, nu va sechestreaza nimeni acolo, puteți pleca oricand vreți.
Din cele expuse, soțul dvs nu are șanse ca domiciliul copilului sa fie stabilit la el. Copilul este la vârsta la care este dependent de dvs( probabil îl alăptați, sunteți în ccc, va ocupați zi și noapte de el iar tatăl este mai mult spectator pentru câteva ore etc).
Sigur, cu cât copilului crește, intra în colectivitate, pierde dependenta fata de dvs și este mai ușor ca și alte persoane sa-i îndeplinească nevoile, atunci șansele tatalui cresc și ele.
De aceea, dacă știți ca nu mai exista șanse de remediere a relației, este indicat sa luati o decizie cât mai repede.
Pentru bunurile achiziționate în perioada casatoriei, se prezuma ca ambii soti au o contribuție de 50% dar partajul este un proces distinct de divorț asa ca este indicat sa le luați etapa cu etapa.
Contactați un avocat și discutați în detaliu toate aspectele juridice referitoare situației dvs.
A solicitat tatal copiilor program de vizita pe calea ordonantei presedintiale?
Dacă ordinul de protectie nu este emis și pentru minori atunci acesta o sa obțină un program de vizita cu copiii, chiar dacă nu o sa fie cel solicitat ci poate unul adaptat situației actuale
Contactati un avocat sa va formuleze întâmpinarea raportat strict la cele solicitate de tata pe calea ordonantei ci nu apărări cu caracter general asa cum sunt modele de pe internet.
În cazul acesta, soțul dvs trebuie sa demareze procedura adopției iar aceasta sa fie încuviințata de instanta de judecata.
Va recomand sa contactați un avocat sa va sprijine în acest demers.