Puteți sa nasteti acasă cu o moasa sau apelând la alte persoane de specialitate, unde nașterea poate avea loc de exemplu în apa iar asa beneficiați de timp prelungit pana la tăierea cordului ombilical , de ora magica, etc.
Inclusiv pe la tv Sunt vedete care au experimentat astfel de nasteri și le promoveaza, deci aveti de unde alege, nu va obliga nimeni sa mergeți la spital dacă nu e potrivit crezului dvs.
Solicitati program provizoriu pe calea ordonantei preseditiale iar daca nu obțineți ce doriți dvs acum, măcar știți sa va reorientati strategia de apărare pentru dosarul de fond.
Discutați cu avocatul dvs și stabiliți împreună cum este mai bine sa acționați.
Nu sunteți proprietatea nimănui, plecați oricand și oriunde doriți dvs, nu exista infractiune de parasire de domiciliu. La fel de ușor poate sa plece și soțul, nu doar dvs, nimeni nu poate fi lipsit de libertate și ținut cu forța intr-un loc în care nu își mai dorește sa fie, indiferent ca vorbim de familie, loc de munca etc.
Nu trebuie nici ca minorii sa fie de acord cu divortul, sau soțul dvs.
Doar dvs sunteți cea care decide ce vrea, nu trebuie sa aveți aprobarea nimănui.
Contactați un avocat și demarati procesul de divort, stabilirea locuinței copiilor la dvs, program de vizita pentru tata, pensie de întreținere etc.
Separarea în fapt trebuie transpusa și în drept, printr-o hotarare judecatoreasca.
Felicitări pentru curajul și șansă acordata!
Trebuie sa va adresați instantei de judecata sa solicitati schimbarea domiciliului copilului la părintele la care locuiește efectiv cât și sa exercitati autoritatea parinteasca în comun.
Este nefiresc ca minorul sa locuiască în fapt la părintele nerezident iar acesta nici sa nu exercite autoritatea parinteasca în comun cu celalalt parinte.
Totodată, trebuie sa solicitati și suplinirea acordului părintelui care refuza inscrierea, pentru formalitățile de înscriere în sistemul educational.
Contactați un avocat deoarece procesul este complex și presupune mai multe etape.
Da, se poate obține exercitarea autorității parintesti exclusive.
Era mult mai bine dacă făceați acest demers cat timp tatal a executat pedeapsa. Dacă mai lăsați câțiva ani sa treacă fără sa luati masuri atunci o sa se și reabiliteze și nu o sa mai aveți șanse.
Contactați un avocat și discutați în detaliu strategia procesului.
Tatal poate recunoaste copilul fără acordul dvs.
Acum, aveti drepturi egale asupra copilului adică exercitati împreună autoritatea parinteasca asupra acestuia.
Mai exact, o sa aveți nevoie de acordul tatălui în orice decizie referitoare la copil precum: inscriere cresa/grădiniță/scoala, intocmire pasaport, iesire din tara etc.
Dacă vreți sa exercitati din nou singura drepturile asupra copilului atunci trebuie sa va adresați instantei de judecata și sa solicitati sa aveți autoritatea parinteasca exclusiva.
Contactați un avocat și discutați în detaliu toate aspectele referitoare situației dvs.
Puteți introduce partajul chiar dacă fosta sotie a luat bunurile mobile din locuinta. Bănuiesc ca nu doar pe acestea le aveati de împărțit.
În privința lor, puteți solicita sa-i fie atribuite dânsei, dacă deja se folosește de ele, iar pe dvs sa va despăgubească printr-o sulta.
Consultați un avocat sa va sprijine în acest demers, măcar pentru redactarea cererii de partaj, deoarece este un proces complex, cu multe probe de administrat și expertize.
Ii întocmiti copilului certificatul de nastere cu datele mamei și al soțului ( ca este născută în perioada casatoriei celor 2) ca sa poate beneficia și copilul de alocatie de stat la timp, mama sa își primească indemnizatie de maternitate apoi de creștere copil etc.
Ulterior, formulați cerere în instanta ca să tagaduiti paternitatea copilului astfel încât soțul mamei sa fie radiat din certificat și sa fiți trecut dvs ca tata biologic.
Contactați un avocat sa va sprijine în acest demers și sa discutați in detaliu toate aspectele.
Nu este suficienta o procura și nici nu se poate renunța la autoritatea parinteasca în comun la notar.
Trebuie sa va adresați doar instantei de judecata și sa solicitati sa exercitati singura autoritatea parinteasca asupra copilului.
Faptul ca tatal este deja de acord ajuta și scurtează procesul.
Puteți chiar sa aveți amandoi același avocat și sa împărțiți costurile astfel încât lucrurile sa decurgă fără probleme sau alte influente de opinii contradictorii care va pot devia cursul sau intelegerea.
Contactați un avocat și mergeți împreună sa discutați în detaliu toate aspectele juridice.