avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Activitate Avocat Neagu Elena

Activitate Avocat Neagu Elena

Puteți divorța fără griji.
Nici el și nici dvs nu aveți niciun drept asupra casei mamei, indiferent de durata anilor petrecuți acolo și de investițiile făcute.
Singurul drept pe care l-ati avea dvs asupra casei este doar de moștenire, după decesul mamei, evident, împărțind casa și cu alți frati( dacă aveti).
Contactați un avocat și va explica în detaliu procedura și etapele.
Dacă părinții sunt separați atunci este indicat ca mama sau tatal sa deschida proces în instanta prin care sa solicutati stabilirea domiciliului copilului la unul dintre părinți, drept de vizita pentru celalalt parinte, plata unei pensii de întreținere, exercitarea in comun sau exclusiv a autoritatii parintesti, etc.
În caz contrar, ambii părinți au drepturi egale și riscați sa faceți un ping pong cu copilul fără sa va dați seama.
Contactați un avocat și o sa va explice în detaliu toate aspectele.
Dacă aveți cunoștințe juridice atunci nu este nevoie de un avocat.
Exista însă posibilitatea ca procesul inițiat de dvs doar pentru pensie de întreținere sa se complice dacă soțul/partenerul formulează cerere reconventionala și solicita și stabilirea unui program de vizita, exercitarea autorității parintesti, domiciliul copilului etc astfel încât o sa aveți nevoie de un avocat.
Dacă mama exercita autoritatea parinteasca în mod exclusiv asupra copilului atunci nu este nevoie și de acordul tatălui pentru ieșirea din tara.
Dacă ați divorțat recent la notar înseamnă că ați luat legătura cu soțul dvs ca să îl informati sa fie prezent atat la depunerea actelor cât și după cele 30 de zile timp de gândire.
Il puteți notifica pe email sau pe ultimul nr de telefon sa solicite schimbarea titularului alocației.
Daca nu reusiti, incercați sa mergeți cu convenția notariala de divort si planul parental la instituțiile statului ca sa solicitati schimbarea titularului alocației.
Dacă nu vi se permite fără acordul tatălui atunci trebuie sa il acționați în instanta pentru a suplini acordul sau.
Contactați un avocat dacă întâmpinați probleme.
Depinde ce va doriti si dsv.
Dava doriți repede, atunci divorțați la notar, desigur, daca si sotul doreste desfacerea căsătoriei.
Dacă doriți sa amânați cât mai mult revenirea la numele anterior căsătoriei atunci promovați desfacerea căsătoriei la instanta de judecata.
Cred ca ar fi indicat sa contactați un avocat și sa discutați toate detalii desfacerii căsătoriei.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Soțul dvs poate sa introducă oricand cerere pentru desfacerea căsătoriei. Singurul act de care are nevoie pentru deschiderea dosarului este o copie xerox( nu originalul) de pe certificatul de căsătorie.
Ar fi indicat sa contactați un avocat și sa discutați în detaliu. Eventual, puteti sa formulați chiar dvs prima cererea de divorț dacă aveți temerea ca soțul o sa indice o adresa de-a dvs greșită și sa nu fiți înștiințata de proces.
Nu este posibil ce vreți dvs sa faceti. Procedura adopției este anevoioasa iar copilul nu se încadrează in categoria celor adoptabili.
Ce puteți face însă este sa solicitati în instanta sa exercitati in mod exclusiv autoritatea parinteasca asupra copilului astfel încât sa nu depindeti de tata.
Contactați un avocat și o sa va explice în detaliu.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vorbește urgent cu părinții tăi și luați împreună ce-a mai buna soluție, voi trei de principiu.
Dacă părinții tăi își asuma sa te susțină cu creșterea copilului te poți baza pe ei pana la sfârșitul lumii. Pe iubi in schimbi, te poți baza doar pana își găsește o alta fata sau își da seama ca viata de familie îl depășește și trăiește o deziluzie.
De altfel, dacă era un adult responsabil, nu ramaneai însărcinată de la vârsta asta.
Mergeți mai întâi la ANAF și solicitati lămuriri de acolo. Depuneti si la inspectorul fiscal o sesizare și poate se rezolva asa. Tot gratis este, nu va costa nimic. Doar ca pierdeți propriul dvs timp.