Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Noile reguli de TVA aplicabile în comerțul online - Probleme și soluții. Lectori: Viboal FindEx. Joi, 21 Octombrie, ora 11:00Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate Iulian Manea

Activitate Iulian ManeaEu-Genius a scris:

Pentru Dl. contabil Iulian Manea. Va rog sa precizati care este actul normativ care reglementeaza aceasta limita de plata numerar (10000 lei) intre persoane fizice. Am primit raspuns de la altcineva ca limita ar fi 50000 lei (Ref. Legea 70/2015 Articolul 10). Va multumesc.


Am fost neatent. 10.000 lei este plafonul între o persoana fizică și una juridică.
Cumpărătorul face SRL sau ÎI și cumpără marfa de la ÎI care urmează sa se desființeze (totul înaintea radierii de la Oficiul Registrului Comerțului).
Scutirea se aplica doar tatălui.
Bon cu CUI până la 100 euro la cursul BNR al zilei și factura fiscala dacă se depășește valoarea.
Puteți achiziționa calculatorul si imprimanta de la o persoana fizica (puteți fi inclusiv dumneavoastră) ceea ce este cheltuială deductibilă fiscal si apoi sa cumpărați pentru ele consumabile, accesorii etc. care sunt, de asemenea, cheltuieli deductibile fiscal.
Rambursarea TVA de recuperat se face bifând ”da” la întrebarea: ”Solicitati rambursarea soldului sumei negative de TVA?” din decontul de TVA (D300). Înainte să vă vireze banii în cont se va reține prin compensare suma datorată pentru alte impozite, taxe, contribuții etc.

Nu se face automat doar pentru ca in fisa sunt sume in plus la TVA. De regula, cererea de rambursare este urmată de inspecție fiscala care poate fi anterioară sau posterioară plătii, după cum se decide.
Veniturile din despăgubiri sunt neimpozabile.
Cei de la ANAF o vor ține pe a lor și vor întocmi PV cu TVA 19%. De abia așteaptă cazuri ca acesta.

Se va ajunge în instanța iar aceasta va decide.
Răspuns la discuția Reinnoire certificat in SPV
Când ați depus D150 ați trecut altă adresă de email. Nu puteți să o schimbați.
Răspuns la discuția Plata TVA in domeniul IT
Cel mai bine discutați cu clienții spunându-le că prețul negociat este fără TVA și că la momentul depășirii plafonului de 300.000 lei se va adăuga si 19% TVA.

Dacă investiți mult în aparatură etc. este bine ca să vă înregistrați plătitor de TVA de la început.

Dacă investițiile sunt mici cel mai bine este să rămâneți neplătitor de TVA până la depășirea plafonului.

Cel mai bine putem discuta dacă aveți informații despre clienți, sumele facturate, cheltuieli previzionate etc. Adică, un plan de afaceri.