avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Cafeneaua economiştilor Am nevoie de un contabil pentru o firma noua.
Discuție deschisă în Cafeneaua economiştilor

Am nevoie de un contabil pentru o firma noua.

Buna ziua,

Am infiintat de curand o societate comerciala si este prima data cand fac acest lucru. Ce ma sfatuiti sa fac, sa merg la o firma care se ocupa de contabilitate sau sa imi caut un contabil care sa se ocupe de actele contabile. Mentionez ca am mers la o firma de acest gen si mi-au cerut 480ron pentru contabilitate si inca 280ron in cazul in care am 1-4 angajati. Mi-au zis ca se ocupa de tot in cazul acesta, contracte de munca si toate cele. Fiind prima data cand intru in contact cu asa ceva, nu prea am idee ce si sum. Pierd mai mult daca ma ocup eu cu un contabil de asa ceva? Renteaza sa externalizez acest serviciu?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: MALAMUT , Consultant fiscal 22:33, 21 Octombrie 2010
Pe langa varianta pe care ati analizat-o deja,aveti posibilitatea sa angajati cu 1 ora sau 2 un economist(trebuie sa aiba studii superioare pt a va semna bilanturile).Conveniti un salariu minim pe economie (1200 lei pt studii superioare-norma intreaga), o sa va ajunga in jur de 700 lei pe luna,cu totul,net plus costurile cu salariul.Cred ca o firma de contabilitate tot o sa va ceara bani in plus,la cifra de afaceri,la nr. de salariati,etc.Daca va achizitionati un sistem informatic bun(va recomand SAGA, la care abonamentul este de aprox.300 lei pe an,deci ieftin si foarte profesionist),pe care sa-l intelegeti si dvs,puteti negocia mai bine cu un angajat(vedeti exact volumul de lucru,stiti exact ce si cum),decat cu o firma,care o sa va tot solicite sume de bani,poate profitand de necunostinta dvs.E doar o parere,ce-i drept ca sunt destul de in tema.:)
varianta cea mai buna, desigur: contract individual munca economist 1, 2 ore/zi.
Trebuie sa va ganditi ca in cazul in care angajati o firma de contabilitate , de contabilitatea firmei dumneavoastra se va ocupa tot un economist , poate chiar o persoana cu studii medii , si ca o firma de contabilitate are cheltuieli mai mari decat o persoana fizica care "tine" evidenta contabila .

Cel mai important aspect pe care trebuie sa il aveti in vedere , este tocmai disponibilitatea contabilului de a fi alaturi de dumneavoastra atunci cand intampinati anumite probleme .

Ca sa nu aveti surprize contabile , interesati-va ce program de contabilitate foloseste contabilul dumneavoastra si conveniti inca de la inceput sa va dea datele contabile in fiecare luna , pentru ca nu se stie niciodata ce se poate intampla .

Daca programul de contabilitate folosit este unul scump , sediul este mobilat bussines , atunci si serviciile o sa fie scumpe , fara sa adauge un plus de calitate prestatiei efectuate .

Dumneavoastra de unde sunteti ?
Va multumesc mult pentru detaliile acordate, eu sunt din Bucuresti.
O firma de contabilitate ofera: economisti cu studii superioare (nici nu poti fi economist cu studii medii),asigurare profesionala care, in caz de daune provocate clientului, acopera integral prejudiciul cauzat,o echipa de profesionisti-experti contabili,consultanti,avocati,specialisti IT,auditori etc-,ofera o disponibilitate maxima versus contabilul platit 1-2 ore,nu pretinde cheltuieli pentru soft-ul folosit sau mobilier,echipamentele si soft-ul folosit sunt asigurate,este imposibil ca datele sa fie pierdute,disponibilitate de deplasare la sediu clientului cu echipamentul de lucru,sunteti protejat de un contract de prestari servicii si in acest caz toate cheltuielile sunt deductibile din punct de vedere fiscal,nu trebuie sa platiti contributii la salarii,tva-ul aferent facturii este deductibil,iar lista poate continua.
Preturile se stabilesc in functie de volumul si complexitatea actelor- respectiv de la 50 lei pentru o firma start-up.

Alte discuții în legătură

Expert contabil cretziella cretziella de 2 ani tin contabilitatea catorva societati avand la baza un cur s de contabilitate(tot de la nir la bilant). anul acesta am absolvit finante banci. ma ... (vezi toată discuția)
Cat trebuie sa platesc contabilul? lianna_126 lianna_126 Buna ziua, Situatia firmei mele este mai deosebita.este infiintata la 6 ian.2009 si va avea activitate doar in mai -iunie deoarece se ocupa cu organizarea ... (vezi toată discuția)
Legea nr.82/1991 Diana Ionela Timoscov Diana Ionela Timoscov Cine ştie ce se doreşte cu modificarea art. 10 din Legea 82/1191 a contabilităţii? Cei de la CECCAR ne-au cerut o evidenţă cu societăţile care au cifra ... (vezi toată discuția)