avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general casa de marcat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

casa de marcat

buna.eu mi am suspendat activitatea,si nu mai doresc sa o reiau,vreau sa intreb,pot sa vand casa de marcat ,ca tot nu o voi folosi?am inteles ca trebuie defiscalizat... sau nu stiu.idea e ca vreau sa l vand....
Cel mai recent răspuns: bandi2 , utilizator 22:38, 12 Noiembrie 2010
Pana la lichidarea societatii nu puteti "vinde" casa de marcat. In plus aceasta se "vinde" doar la societatile care se ocupa cu comercializarea acestora....sunt autorizate de MF.
OUG nr. 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale-actualizata la 25.11.2008
Art. 8. -(2) In cazul in care utilizatorii aparatelor de marcat electronice fiscale isi inceteaza activitatea, precum si in cazul aparatelor de marcat electronice fiscale confiscate potrivit legii ori preluate spre valorificare de societatile bancare ca urmare a neachitarii imprumutului contractat pentru achizitionarea acestor aparate, valorificarea lor se va realiza numai prin distribuitorii autorizati.
O zi buna!
si daca distribuitorul,nu mi ia casa inapoi, ca... nu e interesat? ce fac? dau la copii sa se joace? in loc sa mai scot un ban,din vanzarea ei?
Oricum..memoria fiscala trebuie predata...si asa ceva nu se face decat cu ajutorul distribuitorilor autorizati..
Art. 4-din OUG nr. 28/1999
(5) Operatorii economici care utilizeaza aparate de marcat electronice fiscale, la umplerea memoriei fiscale, atunci cand aceasta trebuie inlocuita ca urmare a defectarii, ori cand nu mai poate fi folosita de catre utilizatori din diverse motive, precum si in cazul in care acestia isi inceteaza activitatea, sunt obligati ca, dupa citirea memoriei si preluarea rolei pe care sunt inregistrate datele din aceasta de catre organul fiscal teritorial, sa predea memoria fiscala spre pastrare si arhivare directiilor generale ale finantelor publice judetene sau a municipiului Bucuresti, dupa caz. Pastrarea si arhivarea memoriilor fiscale se asigura pentru o perioada de minimum 10 ani.
mutumesc,eu daca plec in canada, o las in grija mamei mele,sa pastreza toate actele,10 ani...daca traieste saraca,atata.... pai pe cine mai intereseaza toate astea? daca am inchis? sau cum ? plateste cineva biletul din canada sa vin,sa rezolv?dar oricum,nu ma intereseaza
ANALIROMAN a scris:


Art. 4-din OUG nr. 28/1999
(5) ...sa predea memoria fiscala spre pastrare si arhivare directiilor generale ale finantelor publice judetene sau a municipiului Bucuresti, dupa caz. Pastrarea si arhivarea memoriilor fiscale se asigura pentru o perioada de minimum 10 ani.



@bandi2, dupa cum vedeti, nu mamei dvs. trebuie sa ii predati memoria fiscala a casei de marcat, ci administratiei financiare.
Si va asigur ca spre deosebire de noi, fiscul va "trai" mult mai mult de 10 ani. #-o

Succes in Canada!!!!

Alte discuții în legătură

Case marcat ContSters240478 ContSters240478 Ce pot face cu casele de marcat vechi ce nu le mai folosesc. Casele de marcat sunt defiscalizate si predate memoriile fiscale. Le pot arunca la un centru de ... (vezi toată discuția)
Vanzare casa marcat andrei.ghx andrei.ghx Buna ziua, am radiat un pfa, am predat memoria casei de marcat la ANAF. Legal am voie sa vand casa de marcat pe OLX unei persoane? Poate sa faca ceva ilegal cu ... (vezi toată discuția)
Casa de marcat Kovacs Agnes Kovacs Agnes obligativitatea contractului de service?..... (vezi toată discuția)