avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Contributii datorate catre Fondul pentru Mediu ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Contributii datorate catre Fondul pentru Mediu potrivit OUG nr.196/ 2005

Stimati colegi,
va rog sa ma ajutati cu privire la urmatoarea problema:
in prezent firma in care lucrez este verificata de fondul de mediu privind contributiile datorate catre fond conform art. 9 alin.1 lit.d din OUG 196/2005
"o contribuţie de 2 lei/kg, datorată de către operatorii economici care introduc pe piaţa naţională ambalaje de desfacere şi bunuri ambalate, pentru diferenţa dintre cantităţile de deşeuri de ambalaje corespunzătoare obiectivelor de valorificare sau incinerare în instalaţii de incinerare cu recuperare de energie şi de valorificare prin reciclare prevăzute în anexa nr. 3 şi cantităţile de deşeuri de ambalaje efectiv valorificate sau incinerate în instalaţii de incinerare cu recuperare de energie şi valorificate prin reciclare". Precizez ca firma unde lucrez are ca obiect de activitate doar productie nu si vanzare pe piata nationala a produselor finite. Noi importam doar materie prima (adica piese de fier, Al si plastic), iar toata productia rezultata se trimite in strainatate la firma -mama. Avand in vedere ca OUG 196/2005 nu defineste notiunea introducere pe piata nationala si notiunea de bunuri ambalate tindem sa consideram ca nu datoram contributii catre Fondul de mediu. Cunoasteti pe cineva cu o problema similara care a castigat cauza in instanta? AStept sfaturile voastra. Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Taxa de mediu dmmihaela2013 dmmihaela2013 buna! vreau sa ma apuc de o afacere care consta comert cu marfa de import ambajata. am inteles ca trebuie sa platesc taxa de mediu: d) o contribuţie de 2 ... (vezi toată discuția)
Declaratia lunara la fondul de mediu Cristina Mistoaca Cristina Mistoaca Buna ziua! Lucrez la o firma unde domeniul de activitatea este FABRICAREA DE UTILAJE PENTRU METALURGIE. Am centralizat cantitativ, toate ambalajele din ... (vezi toată discuția)
Apm afm - deseuri rezultate din ambalarea materiilor prime GmLed GmLed Buna ziua, Ma lovesc de urmatoarea problema analizand legea 249 / 2015 si oug 196 / 2005 Reprezint o fabrica (SRL) producatoare de becuri pe tehnologie ... (vezi toată discuția)