avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Politist apt medical limitat - disponibilizare, ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Politist apt medical limitat - disponibilizare, salarii compensatorii, pensie

am urmat scoala de subofiteri Campina din anul 1985 pana in 1987,de atunci si pana in prezent lucrand ca subofiter de politie la o subunitate din cadrul I.P.J.Hunedoara,avand varsta de 45 ani.In ultima perioada datorite unei boli care a aparut datorite muncii din politie repectiv o boala de plamani si un diabet precum si alte boli am beneficiat de 120 zile concediu medical fiind declarat apt medical limitat.Mentionez faptul ca anterior scolii de politie am mai lucrat 4 ani ca muncitor la suprafata la o inteprindere miniera,avand o vechime totala in munca de 28 ani fara scoala militara.Doresc daca se poate sa ma informeze cineva daca sunt nevoit sa ma pensionez medical,daca beneficiez de salarii compensatori,si daca se poate ce pensie asi putea avea.Pe unele saituri ale sindicatelor la restructurari exista si criteriul celor declarati apt medical limitat.
Cel mai recent răspuns: pavellevap , utilizator 17:59, 31 Ianuarie 2011
Legea nr. 179/2004 privind pensiile de stat si alte drepturi de asigurari sociale ale politistilor a fost abrogata prin Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.

Puteti beneficia de pensie de invaliditate numai daca veti fi incadrat in grad de invaliditate de catre comisia de expertiza medico-militara. Accesati link-ul de mai jos si cititi art. 68 - art. 82 din Legea nr. 263/2010:
www.avocatnet.ro/UserFiles/a...
scuze dar cred ca nu m-am facut inteles.Pe unele saituri ale sindicatelor existe si criteriul la preconizatele disponibilizari a celor declarati apt limitat medical,pe langa celelalte criterii(abateri disciplinare,etc).Se poate sa fiu mai pe romaneste dat afara dupa atatia ani de munca fara sanctiuni,cu calificative de fb,fara a beneficia de pensie ?Totodata a-si dori sa va mai intreb daca am lucrat la siguranta publica toti acesti ani respectiv din anul 1987 si pana in prezent ,anterior scolii militare am mai lucrat 4 ani,pot face cerere de pensionare anticipata?









Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Ianuarie 2011
calina_emilian, utilizator
calina_emilian a scris:
Totodata a-si dori sa va mai intreb daca am lucrat la siguranta publica toti acesti ani respectiv din anul 1987 si pana in prezent ,anterior scolii militare am mai lucrat 4 ani,pot face cerere de pensionare anticipata?

Eu o sa va raspund la aceasta intrebare, dar dupa ce reveniti cu data nasterii dvs.


Daca nu primiti raspunsuri referitoare la disponibilizare si la salarii compensatorii, voi muta topicul in forumul "dreptul muncii".
data nasteri 12.06.1965,lucrez de la varsta de 16 ani iar in M.A.I.,daca se pune la activitate si scoala militara de 2 ani din anul 1985.
Ati realizat stagiul minim de cotizare in specialitate de 18 ani si o luna si ati realizat stagiul complet de cotizare de 26 de ani si 4 luni. Problema este ca nu indepliniti conditia referitoare la varsta standard de pensionare de 58 de ani si o luna.

De pensie pentru limita de varsta puteti beneficia la 58 de ani si o luna, iar de pensie anticipata partiala puteti beneficia la 53 de ani si o luna.

Perioada in care ati fost elev al scolii militare este perioada asimilata stagiului de cotizare si va fi avuta in vedere la stabilirea stagiului de cotizare in vederea acordarii pensiei pentru limita de varsta.

Eu va sugerez sa solicitati medicului trimitere pentru comisia de expertiza medico-militara, poate puteti beneficia de pensie de invaliditate.

Alte discuții în legătură

Data iesirii la pensie - mai spria spria in prezent sunt functionar public (politist) as dori sa stiu daca ma incadrez in vreun fel de pensie dupa urmatoarele date ; -lucrez din 1983 - 1985 ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata nichedanutz76 nichedanutz76 Sunt cadru militar activ, am vârsta de 44 ani împliniţi.În cei 22 ani de când sunt cadru am lucrat în grupa I de muncă. După un calculul meu zic că ... (vezi toată discuția)
Data iesirii la pensie mai porfiroiu porfiroiu armata facuta, doi ani scoala militara, din 1990 in politie, cum pot iesi la pensie.nascuat in luna iunie, 1965.multumesc (vezi toată discuția)