avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... reducerea pedepsei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

reducerea pedepsei

As dori sa stiu daca mai exista vre-o sansa de reducere a pedepsei cu 5 ani de inchisoare cu executare pe motivul de viol, avand in vedere ca au existat numeroase dovezi ca actul savarsit nu a fost tocmai un viol. Procesul dureaza de mai bine de 5 ani si abia ieri a fost data sentinta. Chiar nu se poate obtine o reducere a pedepsei din moment ce el nu a mai avut alte abateri, este chiar in perioada in care trebuie sa isi dea masteratul si este si angajat in domeniu. Chiar nu se poate ajunge la o sentinta cu executare la locul de munca sau cu suspendare?
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 20:33, 1 Mai 2011
Mai are la dispozitie caile de atac , de care ar fi bine sa uzeze fiindca nu i se poate agrava pedeapsa .
Mai exista cai de atac din moment ce sentinta finala a fost data?
Sentinta finala? Adica au fost exercitate caile de atac? Mai sunt si cai extraordinare de atac, respectiv contestatia in anulare si revizuirea, insa pentru a va fi admise ar trebui sa existe unul sau mai multe dintre cazurile expres si limitativ prevazute (art. 386-407 Cod de procedura penala) .
Precizati stadiul in care se afla procesul pentru a putea beneficia de informatii utile.
Caile de atac au fost exercitate ?
Procesul s-a judecat la Curtea de Apel Bucuresti iar sentinta a fost data pe data de 28.04.2011. Puteti sa ne dati cateva exemple de cai de atac astfel incat sa pot da mai multe detalii legate de proces?
Ultima modificare: Duminică, 1 Mai 2011
StefaniaR, utilizator

Alte discuții în legătură

Cai de atac la o sentinta penala definitiva tom55 tom55 As dori sa stiu caile de atac la o sentinta penala definitiva si unde sa le adresez va multumesc si scuze (vezi toată discuția)
Cai de atac ioanandrei ioanandrei Va rog mult sa-mi spuneti : daca intr-un proces( cauza evaluabila in bani , bun imobil evalut peste 100.000,0 ron) , unde prima instanta ,care a judecat ... (vezi toată discuția)
Condamnare in lipsa. yulya_73 yulya_73 Buna seara. As dori sa aflu, daca se poate sa se faca recurs la un dosar penal cu o hotarare definitiva deja data.Cand si care sunt etapele de parcurs? In ... (vezi toată discuția)