avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asigurare rca - val daune mai mare decat val acordata ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asigurare rca - val daune mai mare decat val acordata de asigurator

buna ziua
acum 2 zile am facut un accident de masina , eu am fost de vina , m-am inteles pe care amiabila cu celalat sofer, i-am dat asigurarea, azi m-a sunat sa mi spuna ca suma pe care o primeste de la firma de asigurari este mai mica decat devizul primit de la service si ca sa platesc eu diferenta ca el a vb cu un avocat si ma poate da in judecata ca sa platesc eu diferenta .Poate face acest lucru?eu ce ar trebui sa fac?
multumesc
Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 16:42, 14 Iunie 2011
Da, o poate face, asiguratorii au o grila de admis cheltuieli din rca, grila pe care daca ati depasit-o sunteti bun de plata. In caz contrar diferenta urmeaza sa o platiti, ceea ce trebuie sa fiti atent este sa nu existe o intelegere intre el si service sa ii "umfle" factura.
Buna ziua si dumneavoastra. In primul rand, dumneavoastra aveti rca valabil incheiat, prin care asiguratorul trebuie sa acopere prejudiciile pe care le-ati provocat. Pentru ca persoana careia i-ati adus prejudicii prin lovirea autoturismului sa poate sa-si recupereze suma de bani care constituie o diferenta intre ce este trecut pe deviz si ce isi recupereaza de la asiguratorul dumneavoastra, va trebui sa cheme in instanta asiguratorul, nu pe dumneavoastra. Daca asiguratorul considera ca ar putea cade in pretentii in fata instantei, ar putea sa solicite introducerea dumneavoastra in proces, in calitate de chemat in garantie. Pana una alta, nu aveti de ce sa va ingrijorati. Doar daca primiti citatie de la judecatorie, va sfatuiesc sa va angajati un avocat si sunt de parere ca nu aveti probleme si veti castiga. Cu stima.
Totusi nu trebuie sa uitam de institutia imbogatirii fara justa cauza, adica in acest caz despagubirea nu poate fi mai mare decat paguba efectiv suferita.
Ar fi absurd a se sustine ca cel care a cauzat dauna este tinut sa achite toate costurile de reparare al vehicului fara nici o limitare. (ex. repararea unui vehicul pentru care costurile de reparatie depasesc valoarea acestuia din momentul accidentului)
Ceea ce trebuie verificat este modul de calcul al prejudiciului/costurile de reparare.
georgeserban a scris:

Da, o poate face, asiguratorii au o grila de admis cheltuieli din rca, grila pe care daca ati depasit-o sunteti bun de plata. In caz contrar diferenta urmeaza sa o platiti, ceea ce trebuie sa fiti atent este sa nu existe o intelegere intre el si service sa ii "umfle" factura.

Fiti va rog mai explicit asupra afirmatiilor:
- unde ati gasit existenta legala a unei "grile de cheltuieli rca";:hm:
- prin depasire=bun de plata, in caz contrar= platiti diferenta:-/
Nu uitati ca despagubirile RCA urmeaza o procedura speciala, prin care valoarea se stabileste prin norme, functie de uzura masinii la momentul accidentului.Vinovatul nu poate fi obligat sa plateasca decat eventuala suma care ar depasi valoarea maxima de despagubire trecuta in polita RCA.
Este greu de presupus ca ne aflam cu acest caz, in aceasta situatie, fiind vorba despre un accident simplu, fara a exista macar vatamari corporale.
Nu platiti nimic, sub nici o forma.
Valoarea devizului depaseste valoarea acordata de asigurator in doua cazuri:
- masina pagubita a intrat in dauna totala:
- sau pur si simplu asiguratorul nu vrea sa acorde suma din deviz ( posibil deviz "umflat" sau piese trecute in plus, etc).
Daca primiti citatie de la instanta, dv. chemati in garantie asiguratorul RCA al dv. iar daca este chemat in instanta asiguratorul dv. veti fi citat si dv. ca intervenient fortat.

Alte discuții în legătură

Despagubire regie proprie astra opritza007 opritza007 Buna seara, Va contactez in legatura cu o problema cu firma de asigurari Astra SA. Eu sunt pagubitul, iar accidentul a avut loc in 10.02.2011, am deschis ... (vezi toată discuția)
Despagubire dauna totala auto bogdan070 bogdan070 buna seara, Am primit de la firma de asigurari calculul sumei stabilita ca valoare maxima de despagubire ce poate fi acordata pentru autovehicul : ,,Valoarea ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca nutzzu nutzzu Buna ziua.Detin un ford escort din 1998,recent am fost implicat intr-un accident(nu eu am fost eu vinovat),iar devizul reparatiei pt masina mea este de 6.800 ... (vezi toată discuția)