avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... ADMITERE BAROU 2012
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

ADMITERE BAROU 2012

Inițiez un nou subiect în legătură cu viitorul concurs de admitere în barou, deși cel din 2011 nici nu s-a terminat. Însă, dat fiind faptul că intenționez să am in vedere participarea și la concursul din 2012, nutresc speranța că ne vom aduna o mână de utilizatori pentru a dezbate toate problemele cu care ne confruntăm în tratarea materiei pentru examen, și, cu siguranță nu vor fi puține. Multă baftă celor ce susțin mâine următoarea probă, iar celorlalți ”sus, pe cai!” că avem multă treabă!
=D> pentru initiativa!

Pentru inceput,ce probleme propui spre dezbatere? :)
Ultima modificare: Luni, 17 Octombrie 2011
luiza2008, utilizator
Eu am început cu începutul. Adică, Drept civil. Partea generală. Cu Beleiu lângă mine și cu Noul cod încerc să-mi actualizez informațiile potrivit cu legislația în vigoare. Nu e atât de simplu. Constat multe schimbări și instituții noi apărute. Va fi greu și dacă se va organiza un concurs în februarie, așa cum se zvonește...:(Dacă va fi tocmai în toamna anului viitor nu vreau să mă gândesc și la Noul Cod de procedură civilă...De aceea, sper din tot sufletul să se organizeze o sesiune in februarie, chiar de va fi să mâncăm cărțile până atunci. Este mult mai bine pentru noi, din multe puncte de vedere. Eu, imediat ce obțin o informație în acest sens, chiar neoficială o voi împărtăși.
Dupa cartea prof. Beleiu am invatat/invat si eu. :)
Acum cu NCC avem de lucru,nu gluma. Multe de actualizat,noi institutii de asimilat/inteles...este destul de dificil,dar nu avem de ales. Trebuia sa vina si ziua asta,nu?
Parerea mea e ca si acest forum ne poate fi de ajutor:

www.avocatnet.ro/content/for...

Nu stiu cat de bine ar fi sa se organizeze un nou examen in februarie 2012. De fapt,sansele sunt destul de mici,avand in vedere "revolutia" adusa de Noul Cod si toate modificarile aferente. Deocamdata nu se stie nimic in acest sens. Daca va fi sau nu,ramane de vazut.

In cazul in care NCPC va intra in vigoare anul viitor (la noi orice este posibil),normal ar fi ca examenul sa nu se dea dupa codul nou. ;)

Faci si grile/spete dupa ce citesti/inveti un capitol?


Ultima modificare: Luni, 17 Octombrie 2011
luiza2008, utilizator
Da! Așa voi face! Și spețe și grile. Există o serie de culegeri de spețe școală și voi lucra din ele. După ce am vazut subiectele de azi, mi-am dat seama ce au avut ei în vedere cu modalitatea asta de examinare. Mă refer la spețe, căci aici e marea dilemă. Exemple de astfel de culegeri? G.Boroi are ceva culegeri la partea generală, drepturi reale și procedură civilă. Există și pe la succesiuni. Apoi să nu uităm de Culegerea de spete a lui G. Raducanu si Titus Maravela., pe care o consider un instrument util în fixarea materiei. Deocamdată mă axez pe civil și procedură civilă. Mai târziu mă voi apleca și asupra penalului și procedurii penale. Așa că propun să dezbatem pe forum atât spețe, cât și grile.
Ultima modificare: Luni, 17 Octombrie 2011
Misha80, utilizator
Buna, fetelor! Ma alatur si eu discutiei. Eu ma apuc sa invat iar, in speranta unui examen in februarie. Insa, voi invata la celelalte 3 materii si civilul il las la urma, deoarece am auzit ca ar tb sa apara tratate pe NCC cat de curand. Am vazut la colegii de la IMN ca este f greu sa inveti in paralel si sa faci tu deosebirile. Spor!

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2011 jason jason Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)