avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 780 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Studii medii?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Studii medii?

Va rog frumos dati-mi o solutie.
Am o persoana care a absolvit 4 ani de liceu dar nu are diploma de bacalaureat .Are un certificat de absolvire a liceului specializarea "Tehnician in lucrari publice si constructii".
In firma noastra va lucra ca si agent de vanzari -cor:341904 -dar nu-l pot incadra fara studii medii.
Imi este neclar ce inseamna studii medii ?
Liceul cu sau fara diploma de bacalaureat???
Multumesc anticipat ptr.raspuns.
Absolventii de liceu fara diploma de bacalaureat pot solicita certificate de absolvire. Studiile medii le are oricine a absolvit 12 clase, cu sau fara promovarea examenului de bacalaureat.
Colega mea are dreptate in raspunsul care vi l-a dat.
Eu va intreb altceva: daca eu am studii gimnaziale si vin sa ma angajati ca agent de vanzari nu ma angajati, desi va demonstrez ca ma pricep la asa ceva si ca am si experienta? Eu zic ca da, se poate. Codul COR, care exprima si nivelul de instruire, nu este decat orientativ, nu imperativ, i ceea ce priveste nivelul de studii.
Observati ca la Grupa majora "Legiuitori, inalti functionari si conducatori" nici nu este prevazut nivelul de instruire.Oare de ce?
Stimate domn tudorvaleriu,
Sunt perfect deacord cu d-vostra. De-a lungul anilor am cunoscut multe persoane fara studii superioare dar cu o experienta uimitoare. Chiar si persoana despre care v-am vorbit in speta nu are diploma de bacalaureat dar este o persoanana foarte isteata si implicata in ceea ce face.Acesta este si motivul ptr.care a fost selectat sa ocupe aceasta functie. Problema mea este ca intampin dificultati la ITM. Am dat telefon si mi-au spus ca daca nu are diploma de bacalaureat nu-l pot incadra ca si agent de vanzari. Motiv ptr. care am apelat la ajutorul d-vostra ptr.ca maine vreau sa ma duc la ITM si sa stiu cum pun problema. Deci daca ma duc cu adeverinta ca a absolvit 12 clase ii pot face incadrarea ca si agent vanzari cod cor 341904 ?
Exista vreun text de lege care sa reglementeze ce inseamna studii medii? M-am uitat in legea invatamantului dar nu am gasit.
Asa cum vi s-a raspuns mai inainte, adeverinta de absolvent al liceului este deajuns pentru a-l incadra ca agent vanzari. Faptul ca nu are bacalaureatul il impiedica insa sa urmeze o facultate.
Intrebati-i pe cei de la ITM care este textul de lege invocat de ei care nu permite angajarea sa ca agent de vanzari. Nu exista o asemenea lege.
Studii medii sunt: liceul (cu sau fara bacalaureat), sc. de maistri, scolile post liceale de toate felurile (deci toate studiile facute intre gimnaziu si studiile superioare).
Raspunsul celor de la ITM denota o slaba pregatire profesionala a lor.
Va doresc succes!

Alte discuții în legătură

Echivalare studii militare cu studii civile dori57 dori57 Am terminat in august 1983 Scoala de ofiteri activi tancuri si auto(arma auto)cu durata de 3 ani.In anul 2001 (iunie)mi-am incetat activitatea. Cu ce ... (vezi toată discuția)
Cheltuielile efectuate cu scolarizarea mea rududoo rududoo Buna seara, Am absolvit Academia Tehnica Militara, si sunt in activitate de 4 ani . Legile adoptate de Guvern in anul 2010 au anulat motivele care au stat ... (vezi toată discuția)
Intrebare vali2010eu vali2010eu as vrea sa stiu daca pentru meseria de dispecer iti trebuie diploma de bacalaureat sau merge doar cu certificatul de absolvire a liceului (vezi toată discuția)