avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Statutul militarilor. Legi care se bat cap in cap.
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Statutul militarilor. Legi care se bat cap in cap.

art. 3 din Legea nr. 80/1995 privind Statutul cadrelor militare spunce ca "Gradul militar este un drept al titularului si reprezinta recunoasterea in plan social a calitatii de cadru militar. Gradul de ofiter, maistru militar si subofiter nu se poate pierde decit in cazurile si in conditiile prevazute de lege".
art. 3, alin 3 din Legea nr. 384/2006 privind Statutul soldatilor si gradatilor voluntari spune ca "Dobândirea calităţii de soldat voluntar este condiţionată de acordul scris al celor în cauză privind renunţarea la gradele dobândite anterior şi deţinute ca rezervist". nu exista o inadvertenta intre aceste legi? fapt concret: eu am fost plutonier si apoi mi-am dat demisia. am dat examen sa intru inapoi in armata pe o functie de soldat gradat ca doar pe aceste functii sau scos la concurs. acum vreau sa imi recuperez gradul. credeti ca ma pot lega de neconcordanta asta legisltiva? v multumesc!

Alte discuții în legătură

Recuperare grad militar laurentiuo laurentiuo in perioada 2006-2012 am lucrat in cadrul politiei de frontiera. am incetat raporturile de serviciu prin demisie (cu gradul de plutonier) . tot in 2012 am dat ... (vezi toată discuția)
Pensie militara de soldat gradat voluntar sgvonline sgvonline am observat pe forum o discutie despre dreptul la pensie al soldatilor gradati voluntari, de fapt cvasi drept la pensie pentru ca si soldatii care au facut ... (vezi toată discuția)
Soldatul gradat voluntar este considerat cadru militar? denis10 denis10 Buna seara.Vreau sa imi Deschid o firma pentru comercializarea unor haine si nu stiu ce gen si daca pot deschide daca sunt caporal in armata romana.Am citi in ... (vezi toată discuția)