Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 4515 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA pe tranzactii imobiliare - studiu de caz .
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA pe tranzactii imobiliare - studiu de caz .

Studiu de caz ,

In sept. 2015 am vandut un apartament ( sub 220.000 RON - in proprietate de 2 ani , fara alte tranzactii imobiliare anterioare ) pentru a achizitiona un teren intravilan , fara constructie, in vederea construirii unei pensiuni , contract de vanzare-cumparare concretizat in sept. 2015 . Intre timp , din anumite motive obiective sunt obligat sa vand terenul respectiv la o valoare care depaseste 220.000 ron .

- exista o perioada limita intre data achizitionarii si data vanzarii ?
- sunt obligat sa ma inregistrez ca platitor de TVA avand in vedere depasirea plafonului de 220.000 lei ?
- TVA se plateste la valoarea integrala a tranzactiei sau la valoarea care depaseste 220.000 lei ?

Va lansez intrebarile deoarece sunt contrariat de raspunsurile primite de la ANAF ( incomplete si diferite de la un birou la altul ) .

Multumesc .

Alte discuții în legătură

Tva persoane fizice pentru tranzactii imobiliare alexa888 alexa888 Buna ziua. In 2014 am incheiat 4 tranzactii imobiliare si am inceput-o pe cea de-a 5-a, ultima avand finalizarea in 2015. Suma totala a tranzactiilor a fost ... (vezi toată discuția)
Persoana fizica, vand teren intravilan construibil - platesc tva? tlc tlc Salut, Am doua loturi de teren intravilan in Popesti Leordeni pe care as vrea sa le vand. Terenurile au fost achizitionate in 2004, iar in contractul de v/c ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren dezmembrat muppetz muppetz Buna ziua , Am un teren in proprietate (mostenire) de 20 de ani . Vreau sa-l dezmembrez in 5 parti . 4 parcele de cca 500mp le vand la 4 persoane diferite in ... (vezi toată discuția)