avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... raspuns intampinare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

raspuns intampinare

un raspuns la intampinare se poate depune electronic?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 19:56, 4 Decembrie 2016
Da, după ce redactati răspunsul la întâmpinare îl puteți trimite la instanță prin e-mail. Trebuie sa va încadrați în termenul stabilit de instanță pentru a formula răspuns la întâmpinare. Emailul trebuie trimis cu cel puțin o zi înainte de împlinirea termenului, pentru a putea fi înregistrat la instanță. Dacă veți trimite emailul în ultima zi după ora 16.00 acesta va fi înregistrat în următoarea zi lucrătoare, data înregistrării fiind data depunerii la instanță.
multumesc,am primit pe data de 2 plicul,ca si stampila,ultima zi care ar fi? am 25 zile la dispozitie,va rog?
Dacă cea mai recenta ștampilă a postei este din 02.11.2016 ultima zi este 28.11.2016. Nu se iau in calcul ziua când a fost comunicata sâși nici ziua când se împlinește termenul.
multumesc,dle av!
Zau? Dar daca e trimis prin posta, de ce se considera data stampilei postei si nu data inregistrarii ca fiind in termen legala? Care e articolul de lege care spune ca un e-mail nu are acelasi regim din punct de vedere al termenului? Personal, am trimis si la 11 seara e-mail si s-a considerat data trimiterii, nu data inregistrarii, cu e-mail-ul atasat, bineinteles, in dosar, cu mentiunile legate de data si ora. Singura problema este ca prin e-mail nu se pot trimite documentele in numar suficient de exemplare, dar este o varianta foarte comoda mai ales pentru termenele scurte (de trei zile, de cinci zile), dupa care se pot comunica , pentru termene de 25 de zile, sa-mi fie si mie cu iertare...

Alte discuții în legătură

Se poate depune o plangere contraventionala direct pe e-mail-ul instantei, cu semnatura electronica atasata? giv giv Este valabila - din punct de vedere procedural - plangerea contraventionala depusa pe adresa de email a judecatoriei competente sa judece cauza specificata pe ... (vezi toată discuția)
Ce este asta!? Popescu2012 Popescu2012 Popescu Str Kukuietii din deal Oraș, cod postal, etc Către Tribunalul B Subsemnatul, cu date de contact la email xyz@gmail.ro solicit prin ... (vezi toată discuția)
Nu gasesc dosarul meu in portalul just.ro NeluBalas NeluBalas Buna seara.Dosarul in faza de recurs nu mai apare nici la judecatoria de sector si nici la instanta superioara.Precizez ca am trimis recursul prin posta cu ... (vezi toată discuția)