Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 262 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Recalificările fiscale - riscuri pentru companii. Lectori: EY România. Marți, 19 Octombrie, ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Zile de spitalizare după autoaccidentare auto. ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Zile de spitalizare după autoaccidentare auto. Spitalul mi-a întocmit o foaie de decont, va trebui să le plătesc?

Buna ziua,
Am avut o autotamponare mai exact am intrat intr un cap de pod iar in urma acestui accident eu am o fractura la mâna iar copilul meu in vârstă de 6 ani si 8 luni a avut o contuzie minoră la obrăjor după care a fost internat la spitalul județean timp de 3 zile. Pe numele minorului au întocmit o foaie de decont pentru zilele aferente.
Va rog sa imi spune-ți cum să procedez în astfel de situație.
Vă mulțumesc.
Ultima modificare: Luni, 25 Septembrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 17:08, 26 Septembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va referiti la despagubirea RCA? Ati anuntat politia?
Poliția a fost la fața locului ... nu am avut astfel de evenimente până acum şi nu ştiu cum se procedează . Eram nelămurită dacă trebuie să plătesc eu spitalizarea pentru că nu vreau ca copilul meu să aibă probleme având in vedere că au întocmit fişa de decont pe numele lui !
Poliția atunci mi- a dat procesul verbal şi mi-au înapoiat actele mele respectiv a maşinii
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In acest caz RCA-ul si asiguratorul acesteia nu are nici o implicare.
Daca dvs. platiti taxe catre stat si sunteti asigurata medical nu ar trebui ca copilul dvs. sa trebuiasca sa plateasca serviciile medicale.
Pentru ce sunteti sanctionata prin procesul verbal de contraventie ?
Din procesul verbal eliberat reiese că am avut autoaccidentare fara alcool .. se specifică faptul că in timp ce conduceam m-am întors la copil in spate şi am pierdut controlul ; de coleziumea cu capul de pod şi că eu şi "pasagerul nu au suferit vătămări corporale foarte grave".
Procesul verbal este soluționat cu avertisment , ulterior când eram la urgențe cu copilul am primit actele de la dânşii inapoi.
Şi eu şi copilul suntem asigurați ... eu având ultimul loc de munca de 11 ani până in prezent , momentan eu sunt in concediu medical cu fractura la mână .
Asta nu înțeleg şi eu ... pentru ca am întrebat la spital dacă trebuie să plătesc iar răspunsul lor a fost afirmativ... fară dubii ( iar decontul pentru zilele de de spitalizare e pe numele copilului meu , eliberat de spitalul județian .
Vă mulțimesc !
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Copilul dvs. este victma accidentului de circulatie. In cazul accidentelor de circulatie spitalul solicita restituirea cheltuielilor legate de spitalizarea victimei. Din aceasta cauza a intocmit decontul de cheltuieli. Plata cheltuielilor de spitalizare este acoperita de asigurarea dvs. RCA. Mergeti la societatea de asigurare la care aveti incheiat contractul de asigurare RCA si deschideti dosar de dauna. In cazul in care nu reusiti sa rezolvati problema stati linistita. Probabil spitalul va va chema in judecata. Daca societatea de asigurare nu este parte in proces solicitati instantei introducerea asiguratorului ca parte in proces si, pe baza politei dvs. de asigurare RCA, sa fie obligata la plata despagubirilor solicitate de spital.
ing. Ioan Ciobanu

Alte discuții în legătură

Plata zile de spitalizare anca_filip78 anca_filip78 Bună ziua, Am avut o autotamponare mai exact am intrat intr un cap de pod iar in urma acestuia am o fractura la mâna iar copilul meu in vârstă de 6 ... (vezi toată discuția)
Rca ul acopera interventiile chirurgicale? nicusornik nicusornik in urma cu o luna am avut un accident de circulatie in urma caruia mi am rupt piramida nazala. dupa vindecare nasul a ramas stramb si va trebui operat si ... (vezi toată discuția)
Pot sa dau in judecata societatea de asigurare? igna_florin igna_florin in urma unui accident intre doua masini prietenul meu a stat 3 luni in spital si a suferit mai multe operatii la membrele superioare si inferioare (avandu-le ... (vezi toată discuția)