avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Respingere dosar somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Respingere dosar somaj

Buna ziua ziua sunt absolvent al unei facultati de medicina. Sunt in situatia in care am promomovat initial examenul de rezidentiat dar nu am mai prins loc/post.
Am depus dosar pentru acordarea indemnizatiei de somaj dar acesta a fost respins motivul fiind: art 42 alin.3 lg76/2002.
"3) Nu beneficiaza de indemnizatie de somaj absolventii licentiati ai facultatilor de medicina, medicina dentara si farmacie care, la data solicitarii dreptului, au promovat concursul national de rezidentiat pe locuri sau pe posturi, in conditiile legii. (introdus de Legea 250/2013 si intra in vigoare de la 22 octombrie 2013)."
Dar in metodologia examenului de rezidentiat 2017 cap VI. Art.26 alin.5 : "(5) Candidaţii care obţin punctajul minim prevăzut la art. 4 alin. (2) şi renunţă la alegerea unui loc sau post, precum şi cei care se clasează în afara numărului de locuri/posturi publicate la concurs sunt declaraţi respinşi"
Mentionez ca am atasat acest lucru la dosar impreuna cu adeverinta doveditoare de la Dsp.
Ce pot face? Nu dispun de bani pentru a actiona in instanta.

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de somaj pentru absolventii medicinisti din acest an andreeapp andreeapp Buna ziua! As dori sa stiu daca absolventii din acest an ai facultatii de medicina au dreptul la somaj. In vara se vehicula faptul ca nu am mai avea acest ... (vezi toată discuția)
Acordare somaj absolvent medicina angelicaursu angelicaursu fiica mea a absolvit facultatea de medicina iar acum se pregateste pentru ex. de rezidentiat 1. .Asi dori sa stiu daca acum isi poate depune dosrul pentru ... (vezi toată discuția)
Somaj pentru absolventa a facultatii de medicina linda-melinda linda-melinda Buna ziua! Sunt absolventa facultatii de medicina din Targu- Mures an 2019. As avea intrebarea daca am dreptul la somaj in cazul meu . Am examen de rezidenta ... (vezi toată discuția)