avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Asistent medical generalist studii superioare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Asistent medical generalist studii superioare

Recent am depus dosarul pt un concurs la spital de stat, mi s-a spus că va fi respins pe motiv ca posturile prevazute sunt doar pt absolvenții scolii sanitare postliceale, eu având studii superioare de 4 ani. Menționez ca am atașat o declarație pe propria răspundere că accept salarizarea postului de as. medical generalist cu studii postliceale. Este corect sa mi se respingă dosarul? Dat fiind faptul ca posturile pt asistent medical generalist cu studii superioare sunt foarte rare, aproape inexistente, cel puțin în spitalele de stat din orașul meu. As dori un răspuns afirmativ sau negativ, însoțit de legislația în vigoare, deoarece de la juristul din spitalul respectiv am primit un răspuns evaziv gen "posturile scoase la concurs nu prevăd studii superioare iar dvs va încadrați la studii superioare." În acest caz eu nu am șanse de a profesa într-un spital de stat, iar în domeniul privat întâmpin acceasi problema,deși am o vechime de peste 10 ani în domeniu și am gradul principal. Spitalul scoate la concurs posturi de asistent medical principal studii postliceale sau echivalente - așa suna enunțul și nu înțeleg de ce mi se anulează din start dreptul de a participa la concurs. Vă mulțumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: c_mar , utilizator 18:15, 14 Februarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Studiile superioare nu pot fi asimilate studiilor postliceale .

HG 497/2010
Art. 5
(1) La concursurile organizate pentru ocuparea posturilor vacante pot participa persoanele care indeplinesc conditiile prevazute de lege.
(2) Criteriile specifice de studii si vechime privind angajarea si promovarea in functii, grade si trepte profesionale a personalului din unitatile sanitare publice se stabilesc prin ordin al ministrului sanatatii, cu consultarea organizatiilor sindicale semnatare ale contractului colectiv de munca la nivel de ramura sanitara.

Art. 10
(1) In termen de 24 de ore de la afisarea rezultatului selectarii dosarelor de inscriere candidatii respinsi au dreptul sa depuna contestatie.
(2) Rezultatul contestatiei se comunica candidatilor in termen de 24 de ore de la data expirarii termenului de depunere a contestatiilor.

Daca ati depus si declaratia aceea privind salarizarea, normal este sa va fie admis dosarul. Eu cunosc un caz similar (tot la un spital de stat) unde nu a fost nicio problema daca persoana in cauza a acceptat o salarizare inferioara nivelului de pregatire profesionala.
Parerea mea este ca postul este deja dat si in felul acesta mai scapa de candidatii nedoriti. Banuiesc ca dvs. sunteti si absolvent al unei scoli sanitare postliceale (aveti gradul de principal si peste 10 ani vechime ca asistent).
Faceti o adresa si catre Sindicat si vedeti ce va raspund si ei.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Ianuarie 2018
Sunrunner, utilizator
nu,am doar studii superioare,stiu ca este diferit totul de la spital la spital si de la oras la oras
Nu e diferit de la spital la spital, pentru ca este o singura lege care trebuie respectata in toata tara. Din cate stiu eu aveti dreptul sa candidati pentru postul acela daca dati declaratia ca acceptati salariul mai mic.
Scrieti totusi si o adresa catre Sindicat si raspunsul (care sper sa va fie favorabil) il depuneti la dosarul de inscriere la concurs.
Succes!
Și fără acea declarație, poate depune dosarul pentru concurs.
Ultima modificare: Duminică, 21 Ianuarie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Studii superioare carmen2011 carmen2011 Buna seara Termin facultatea de asistenta medicala, si am vazut in majoritatea spitalelor ca , la posturi cerinta sa fie absolventi de asistenti cu scoala ... (vezi toată discuția)
Unui asistent medical cu studii superioare i se refuza dreptul de a participa la concurs de angajare pe motiv că postul este destinat asistenților medicali cu postliceala RPaulG94 RPaulG94 Buna ziua, In momentul de fata sunt proaspăt absolvent al unei faacultati de medicina, specializarea Asistență Medicală Generală și sunt în căutarea ... (vezi toată discuția)
Studii superioare......un impediment? nushu nushu Buna ziua, Am o dilema in privinta ocuparii posturilor vacante scoase la concurs din cadrul spitalelor.Pentru toate posturile de asistent medical generalist ... (vezi toată discuția)