avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Executare silită Buna ziua ! Am primit în această dimineață un ...
Discuție deschisă în Executare silită

Buna ziua ! Am primit în această dimineață un mesaj de la ...

Buna ziua ! Am primit în această dimineață un mesaj de la ANAF cu o somație in care se precizează un termen de 15zile de achitare a impozitului restant la un PFA pe care îl dețin . In acea somație se preciza de o notificare de mediere a acestor restante .Întrebarea mea este unde trebuie să mă adresez pentru această notificare de mediere și dacă pot depune o notificare de eșalonare a datoriilor care din cate am văzut în lege are termen până la 31martie 2021.? Se mai pot demara demersuri de executare silita daca depun aceste notificări ?
Cel mai recent răspuns: IONEL ILIE , 00:14, 14 Februarie 2021
Din momentul initierii procedurii de notificare privind medierea executarea silita se suspenda. Modelul privind notificarea il gasiti pe internet. Se depune la ANAF. Dupa care o sa primiti o instiintare cu privire la data si ora prezentarii la discutiile cu reprezentantii ANAF. La aceasta intalnire prezentati inscrisuri care sa demonstreze imposibilitatea platii integrale in termen de 15 zile. Solicitati totodata plata esalonata. Acum ramane de vazut daca indepliniti conditiile. Ei vor verifica si va vor comunica.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Februarie 2021
IONEL ILIE,
Care sunt actele și condițiile de îndeplinit ? Am un PFA in urma căruia am un contract de prestări servicii in domeniul educațional ulde unde primesc lunar 3000 lei . Atât
Si cat datorati la fisc? Puteti achita dintr-o data suma? Nu aveti si alte cheltuieli? Chirie, minori in intretinere, rate la credite bancare etc?
Datorita faptului că nu am avut cheltuielile estimate în declarația unica mi au venit să plătesc pe lângă impozitul toate celelalte contribuții sociale . Din întreaga sumă am mai plătit și aș mai putea da o mica parte . Am și un credit nebancar .Macar de m ar putea lăsa să platesc eșalonat pe doua trei luni .
Am văzut că se poate face până la 31martie o cerere de eșalonare a datoriilor către fisc . M as putea încadra sa fac o asemenea cerere ?

Alte discuții în legătură

Pfa instintare plata contributii sanatate pe 5 ani Mainerici  Ctin Mainerici Ctin pfa -taximetrie a primit instiintare privind plata pe ultimi 5 ani din urma,exista vreo modalitate de contestare/ (vezi toată discuția)
Un sfat urgent , va rog Cristea.Mihaela Cristea.Mihaela Buna ziua ! Am facut o prostie si...... La inceputul anului am completat declaratia unica ptr asigurarea de sanatate . Pentru ca era o suma mare de platit si ... (vezi toată discuția)
Esalonare plata buget finante daniela r. daniela r. Care este procedura de esalonare a platii taxei de timbru catre fisc? In prezent srl este in instanta, ptr recuperarea unui debit restant datorat de o ... (vezi toată discuția)