Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi

Webinar Premium LIVE: Riscuri și obligații privind combaterea spălării banilor. Joi, 1 Iulie, de la ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Sinteza zilei avocatnet.ro: 10 lucruri de știut astăzi! Înscrie-te gratuit →

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dacă ai făcut un contract de întreținere cu rentă ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dacă ai făcut un contract de întreținere cu rentă viageră, ...

Dacă ai făcut un contract de întreținere cu rentă viageră, cu un copil, poți să îi vinzi lui imobilul după un timp cu contract de vânzare-cumpărare?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:45, 18 Mai 2021
ai făcut un contract de întreținere cu rentă viageră

mai exact ce prevede acel contract?
ati instrainat imobilul in schimbul platii unei sume lunar si sa va si intretina ?
Ideea e ca nu puteti instraina un imobil de 2 ori sau mai bine zis, daca nu mai sunteti proprietar, nu mai aveti ce instraina.
Ultima modificare: Duminică, 16 Mai 2021
gi-jane2, moderator
Am făcut un CONTRACT DE ÎNTREȚINERE SI CONSTITUIRE UZUFRUCT VIAGER, în care am transmis unuia dintre copii mei, nuda proprietate asupra imobilului în schimbul asumării de către acesta a obligației de a ne întreține pe mine și pe soția mea pe toată durata vieții noastre.
ok si acum ce doriti sa faceti?
Vreau să-i dau cu vînzare cumpărare copilului cu care am făcut contractul de întreținere ,ca sa fiu sigur că nu-l mai atacă celălalt.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ghinion, nu mai aveti ce sa ii dati ca are deja si nu va mai apartine, dar bucurati-va, e cel mai bun contract pe care l-ati fi putut incheia cu copilul.
Contractul de vanzare nu ajuta daca nu avea si bani sa cumpere.
prin contractul de intretinere, sunteti si dvs protejati ca va va ingriji cand veti avea nevoie.
Ultima modificare: Marți, 18 Mai 2021
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de intretinere florin_pelin1968 florin_pelin1968 Am incheiat un CONTRACT DE INTRETINERE cu parintii mei prin notariat cu extras de carte funciara-dreptul de uzufruct viager rezervat parintilor(imi cer scuze ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare - cumparare cu nuda prorprietate sau ....? crinaramona crinaramona Buna ziua! Vreau sa cumpar de la parintii mei casa in care locuiesc. Avand si un frate, care nu se intereseaza de soarta lor, cum trebuie sa procedez? ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere și constituire uzufruct viager ContSters457659 ContSters457659 Transmit fiului meu din actuala căsătorie, nuda propietate asupra imobilului proprietatea mea , în schimbul asumării obligației de a ne intretine pe mine ... (vezi toată discuția)