avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! In cazul in care tatal meu ( divortat si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! In cazul in care tatal meu ( divortat si recasatorit ...

Buna ziua! In cazul in care tatal meu ( divortat si recasatorit ulterior) ar vrea sa imi faca donatie pe toate bunurile lui cu clauza de uzufruct viager pentru el si sotia lui actuala, ei neavand copii, care sunt riscurile si cum se poate revoca donatia? Sotia actuala va semna pentru a primi dreptul de uzufruct viager, bunurile detinute fiind in posesia tatălui dinainte de casatoria lui cu ea.
Daca se poate, va rog sa imi spuneti care sunt drepturile lor prin aceasta clauza, fara intretinere.
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Contract de donatie intre mine si tatal meu cu o singura clauza uzufruct viager dNyy dNyy Bună ziua, Am să descriu în câteva rânduri: (sper să mă lămurească cineva) Tatăl și mama mea au cumpărat un apartament în ... (vezi toată discuția)
Testament sau donație? Adelina.M.H. Adelina.M.H. Testament sau donație Tatăl este recăsătorit. Înainte de recăsătorie detinea un apartament. Suntem doua surori și vrea să ne lase apartamentul după ... (vezi toată discuția)
Impartirea bunurilor dupa recasatoria mamei CorF CorF Buna ziua! Dupa moartea tatalui succesiunea apartamentului nostru a fost facuta pe mine fiul raposatului, fratele meu si mama. Ea s-a recasatorit, actualul sot ... (vezi toată discuția)