avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Am rugamintea de a-mi preciza concluzia ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Am rugamintea de a-mi preciza concluzia septei urmatoare. ...

Buna ziua,
Am rugamintea de a-mi preciza concluzia septei urmatoare.
Parinti mei au avut pamant in Sighetu Marmatiei nu sant sigura dar cred ca acum 40 sau 50 de ani, jumatate din pamant la vandut la bunica noastra , bunica a avut casa separát Cu nr. de casa 56 iar noi aveam 54. Táta sa hotarat sa Vanda o parte de pamant inainte de revolutie, la vandut la o vecina, iar an 1990 sa hotarat sa vanda si cealalta bucata ce a ramas, si a vanduto.
Máma co noi copii sa mutat in casa bunici care táta ia vaduto bunici,
Nu am stiut pana acum ca casa nu este intabulata máma a astepta ca frati si surorile sai aprobe
Certificat de mostenire pentuca máma sa ingrijit de bunica, an anul 1993 a primit, vecinul la care táta ia vandut pamantul sa comportat urat Cu máma cand ai spunea ca a intrat an pamantul lui bunica, máma nu nea spus asta niciodata, nu intelegem de ce ar fi amenintato sau sar fi temut de el . Máma mea este de 3 ani paralizata la pat si acuma am aflat caci máma nu are casa intabulata ca ia fost frica de el si na stiut cum sa faca Noua la copii nu nea spus cred ca na vrut sa avem probleme Cu un asa individ.
Acuma am aflat ca casa nui intabulata si am inceput sa rezolvam, a fost topograful sa masure pamantul nea intrebat doar daca este ce este ingradit si iam spus ca nu stim sa masoare .
A doua zi nea chemat doamna de la impozit cai problema ca avem 1000 de metri patrati si topograful a masurat 700 de metri patrati, si undes aia 300 de metri care máma ai are si dupa care 30-40 de ani a platit impozit, a zis sai aratam contract ca lam vandut sau unde este, iam spus ca máma nici un pamant na vandut si nu avem nici un contract.
Acuma ne-a spus máma cate probleme a avut cu el cand ia spus ca sa bagat in pamantul ei a facuto nebuna si a amenintato
Astazi a fost sora sai mai duca chitantele ca au achitat gunoiul si altele ca sa poata incheia si sál deie mai departe la notar, Pe doamna de la impozit am intrebato daca máma are 1000 de metri pátrati de ce acuma are 700 si aproape 40 de ani plateste impozit pentru 1000 de metri patrati mia zis sál intreb pe topograf, Topograful mia raspuns ca daca dorim sa mergem mai departe trebuie sai semnan cerere ca renuntam la aia 300 de metri,
Nu inteleg de ce sa semnez cerere ca renunt la pamantul nostru, pentruca pe ale 300 de metri patrati sai facut vecinul casa, vecinul nostru casa lui si-a intabulato nu de mult dar nu putem sa intelegem cu a putut sa si intabuleze casa pe pamantul lui máma
Va rog din suflet sa ne spuneti daca se poate face ceva ?
Va Multumesc anticipant si asteptam cu nerabdare raspunsul dumeavoastra Mariana

Alte discuții în legătură

Suprapunere teren! valentin.gherman valentin.gherman Buna ziua! am construit si ingradit un imobil in 2012. La indicatiile unui topograf am stabilit limitele apoi cu altul am facut plan de situatie si incadrare ... (vezi toată discuția)
Recuperare teren camelia2012 camelia2012 buna ziua.bunicul meu a avut la tara 33.975mp de pamant, el a vandut o parcela aceea fiind de 17000 mp si a mai ramas parcela 2 formata din 16975 mp. acuma eu ... (vezi toată discuția)
Casa mostenire camelia2012 camelia2012 buna ziua.bunicul meu a avut la tara 33.975mp de pamant, el a vandut o parcela aceea fiind de 17000 mp si a mai ramas parcela 2 formata din 16975 mp. acuma eu ... (vezi toată discuția)