avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Constructie casa si mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Constructie casa si mostenire

Buna ziua.In urma decesului socrului meu eu impreuna cu sotul meu am luat decizia sa o luam in intretinere pe soacra mea pentru casa. Cand s-a facut succesiunea s-a specificat in contractul de mostenitor ca ea ar avea dreptul sa desfaca contractul de intretinere daca nu este multumita de felul cum o intretinem. Acum noi am luat decizia sa construim o casa noua in aceeasi curte cu casa veche. Nelinistea mea este urmatoarea: dupa ce terminam de construit casa si ea din diferite motive se razgandeste si vrea sa se dea la altcineva in intretinere, noi ce am mai putea face in acest caz? Totusi e o investitie destul de mare si avem niste temeri in privinta ei, ea fiind o persoana destul de imprevizibila. Mentionez ca in contractul de mostenitor noi avem dreptul la partea ei doar dupa moartea ei.
Ultima modificare: Joi, 23 Iunie 2022
Lili G., utilizator
La ce "contract de moștenitor " va referiți?
Cu siguranță nu se numește asa.
Scuze, la certificatul de mostenitor care s-a eliberat dupa ce s-a facut succesiunea.
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Lili G. a scris:
Totusi e o investitie destul de mare si avem niste temeri ...


Tocmai pentru că este o investiție destul de mare, ar fi preferabil să discutați cu un avocat înainte de a vă apuca de ea.
Sau, strict pe baza informațiilor de aici, răspunsul este: nu vă apucați să investiți. Punct!

Ziceți că în certificatul de moștenitor după mortul cutare s-ar fi inserat mențiuni despre viitorul neîngropatei cutărică!?
Mira-m-aș.
Unde, mai exact, scrie ceea ce ziceți că ar scrie? În ce fel de act? Încheiat între cine și cine?
Un contract de întreținere între dvs. și soacra pentru, citez, „partea ei” s-ar fi putut încheia DUPĂ emiterea certificatului de moștenitor de pe urma defunctului ei soț (și din care rezulta care este partea ei/cota ei).
Și nu cred că notarul ar fi consemnat ... amintiri din viitor în certificatul anterior.

Oricum ar fi, neliniștea și temerile dvs. sunt întemeiate. Doar că ele nu pot fi „tratate” aici. N-am nimic liniștitor de transmis plecând de la ceea ce se povestește că s-ar scris prin te miri ce act. Dimpotrivă.

Apropo, despre câți alți copii ai soacrei dvs. ați „uitat”/„omis” să ne povestiți?
Ultima modificare: Vineri, 24 Iunie 2022
Nicoleta Cristina Romașcanu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare-cumparare??? AndreeaStanila AndreeaStanila Buna ziua,soacra mea s-a hotarat sa treaca apartamentul pe numele nostru (al sotului si al meu) si as vrea sa stiu ce act ar trebui sa incheiem astfel incat si ... (vezi toată discuția)
Acte casa stefanescu alina stefanescu alina buna ziua mama soacrei mele detine o casa la tara, care a apartinut ei si sotului . au avut doi copii, un baiat si pe soacra mea. tatal soacrei si fratele au ... (vezi toată discuția)
Contract de vânzare-cumpărare cu clauza de întreținere înainte de dezbaterea succesiunii ion mirela ion mirela buna ziua. as dori sa stiu daca se poate face un contract de vanzare cumpărare cu clauza de întreținere fara a se fi facut succesiunea de după ce a murit ... (vezi toată discuția)