Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Activitate mitabiciclista

Activitate mitabiciclista

În interpretarea mea din păcate da.Dar poate nu se va ajunge în instanță și chiar dacă se va ajunge acolo poate judecatorul va interpreta că nu.Dar vă va trebui un avocat care să va ajute să convingeți judecătorul ca aveți dreptate.Depinde de iscusinta avocatului sa întoarcă cazul în favoarea dumneavostra.
Va înțeleg foarte bine pentru că și eu am trecut prin asta.Asemanarea cu cazul meu:agenta mă suna și îmi spunea ca găsit noi oferte,mi le prezenta telefonic și apoi mi le trimitea și pe e-mail.Acum înțeleg de ce.Daca cumparam un apartament din cele prezentate pe e-mail ,dar fără ei ,prin alta agenție, sau prin noroc direct de la proprietar probabil cereau comision.Nu am cumpărat nimic de la ei.Am găsit altceva.
Asa cu se precizează la capitolul litigii e posibil sa plătiți triplul comisionului!Mai citiți cu atenție acest capitol și analizați dacă merită să ajungeți la soluționarea litigiului în instanță. De penalități de întârziere se precizează ceva?
Nu ați procedat bine.Nu aveți contract cu el.Ce plangere puteți face?
Este o problema la multe blocuri.Nimeni nu e interesat sa găsească soluții.Ca la noi:"merge și așa" sau "știm noi mai bine".Fiecare face ce vrea.In alte părți am văzut montată o conducta de colectare pe fațada blocului la care se racordeaza aparatele de aer condiționat. Sau ,la clădirile care au,la burlanele pt colectat apa de ploaie.Dar e nevoie de o disciplina în construcții.La noi vedem clădiri proaspăt renovate și zugrăvite ale unor instituții publice pe fațadele cărora siroieste apa de la aparatele de aer condiționat până pe trotuar.Si se degradează.Sau picură direct în capul trecătorilor.
Pentru a sta liniștit aflați ca au fost făcute calcule hidraulice de proiectanții blocului ,mai pricepuți decât dumneavoastră.Cine a modificat instalatia interioara poate sa facă noi calcule ajutați și de dumneavoastră cu furtun si cu regulatoare.
Vad ca insistați sa fac eu un calcul hidraulic al rețelei.Asta o fac specialiștii.Utilizatorul a spus ca în condițiile actuale nu functioneaza și specialiști de la Aquatim au recomandat redimensionarea coloanei.Asta spun și eu și sustin părea specialiștilor.Trebuie un diametru mai mare.In aceasta lupta sunt de partea specialistilor(nu ma includ pe mine aici) nu de partea celor care se cred mai deștepți decât ei.Cumparati dumneavoastră furtun și regulatoare și faceți experimente dacă vreți sa demonstrati ceva,eu nu vreau sa demonstrez nimic.Pt mine situația e clara:am încredere în specialiști nu în Dorei.
Cifrele la puteți interpreta? În cazul dat conducta de apa rece de la bucatarie a fost dimensionata pt 5 spalatoare( doar apa rece).Acum ea trebuie sa asigure în plus 5 spălătoare bucatarie(apa calda
calda) și 5 lavoare la baie(apa calda
) deci cu 200% mai mult decât capacitatea proiectata.E ca și cum ai vrea sa umpli o cisterna de pompieri cu un furtun de gradina fata de un furtun de hidrant,chiar dacă sunt ambele racordate la aceeași rețea stradala cu aceeași presiune.Diametrul conteaza!
Despre exemplele date aveti ceva de spus ?Le puteți combate cu ceva argumente?Nu prea va interesează argumentele logice.Nu poți folosi o conducta cu diametru mic pt a transporta orice debite , oricât de mari,nici în cazul apei,nici în cazul gazului,nici în domeniul electricității(ar fi ideal sa se poată,ar fosi toti conducte de 1/2"pentru branșamentul unui bloc cu 300 apartamente,sau în domeniul electricității cu secțiuni de 1,5 mm2 ,pentru orice,dar fizica spune ca nu se poate)Aveti multa determinare,puține argumente.
Dacă la coloana de apa rece de la baie nu sunt probleme înseamnă ca furnizorul asigura serviciul.Unde s-au făcut modificări la instalatia interioara prin racordării suplimentare (5 centrale) este doar problema celor care au făcut asta.Ne furam singuri caciula și cautam vinovati în alta parte.Utilizatorul a precizat ca locatarii nu vor deranj în casa și au făcut ce e mai comod fara sa se gândească la efectele produse.Si la intalatia interioara de gaz dacă vrei sa modifici si sa treci de la un foc la trei focuri trebuie redimensionata conducta și trecut la un diametru mai mare.E logic.Grosimea contează.