avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Daca de vrea cumpararea unei case la tara in valoare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Daca de vrea cumpararea unei case la tara in valoare de 25000 ...

Daca de vrea cumpararea unei case la tara in valoare de 25000 de euro de trei cumparatori sot ,sotie si fiul majjor in varsta de 23 de ani in cote egale de 1/3 fiecare poate platii fiecare cash partea lui care este in valare mai mica de 10000 euro?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 09:35, 4 Noiembrie 2024
Care ar fi motivatia sa procedati in acest mod?
Nu. Prețul trebuie achitat integral prin virament bancar, fiindcă depășește 50.000 lei.
Atunci poate fi făcută doar o singura plată prin virament bancar pretului integral dintr-un singur cont al unui singur cumparator din cei trei?Sau trei plăti fiecare plătește părerea lui?
"Care ar fi motivatia sa procedati in acest mod?"
Banii au fost deja scoși din bancă pentru alte scopuri:renovare apartament,achiziție auto uzat folosit care nu s-au concretizat.Acum ca să îi pui la locul de unde au fost scoși e mai birocratic pentru că banca nu mai știe(se face că nu știe)că au fost retrași și cere să declari provenienta să aștepți aprobarea de la "centru",sau să refuze.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Noiembrie 2024
mitabiciclista, utilizator
Ala care ii are cash, ii poate da asa, restul prin banca.

Alte discuții în legătură

Sunt pe cale să cumpăr un apartament care costă 29.000 de euro, iar vânzătorul vrea banii cash. este legală pretenția lui? manutmu manutmu Sunt pe cale sa cumpar un apartament (29 mii euro) insa vanzatorul vrea toti banii cash in EURO. Eu am toti banii in contul meu bancar in RON. E legal sa dau ... (vezi toată discuția)
Cont bancar vanzare cumparare leonardy44 leonardy44 Buna ziua! la cumpararea unui bun ,care este valoarea admisa pentru ca virarea banilor sa nu se mai faca prin cont bancar? Multumesc! (vezi toată discuția)
Suma maxima plata numerar tranzactie imobiliara Eu-Genius Eu-Genius Buna ziua. Care este suma maxima legala care se poate plati numerar pentru o tranzactie imobiliara intre doua persoane fizice? Daca valoarea tranzactiei ... (vezi toată discuția)