avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... cont bancar vanzare cumparare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

cont bancar vanzare cumparare

Buna ziua!
la cumpararea unui bun ,care este valoarea admisa pentru ca virarea banilor sa nu se mai faca prin cont bancar?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: leonardy44 , utilizator 10:40, 26 Iulie 2023
Pana in 10.000 euro sau in mai multe transe fiecare mai mici de 10.000 euro.
Ultima modificare: Marți, 25 Iulie 2023
Madalina Pascu, Avocat

b) plată fragmentată - fracţionarea sumei de plată în mai multe tranşe, pentru a evita plafonul de plată în numerar stabilit prin lege;
Art. 10. -
Operaţiunile de încasări şi plăţi în numerar între persoanele fizice, altele decât operaţiunile de încasări şi plăţi realizate prin intermediul instituţiilor care prestează servicii de plată autorizate de Banca Naţională a României sau autorizate în alt stat membru al Uniunii Europene şi notificate către Banca Naţională a României, potrivit legii, efectuate ca urmare a transferului dreptului de proprietate asupra unor bunuri sau drepturi, a prestării de servicii, precum şi cele reprezentând acordarea/restituirea de împrumuturi, se pot efectua în limita unui plafon zilnic de 50.000 lei/tranzacţie. Sunt interzise încasările şi plăţile fragmentate în numerar pentru tranzacţiile mai mari de 50.000 lei, precum şi fragmentarea unei tranzacţii mai mari de 50.000 lei.

Deci pretul casei nu poate depasi 50 mii de lei daca vreti plata cash.
Puteti incasa si cash si prin banca sau puteti stabili un pret in rate.
va multumesc! pretul este sub 50 000 lei
multumesc!
pretul este sub 10 000 euro,fiind 1/2 din imobil
A, ok. Ii puteti incasa/plati cash.

Alte discuții în legătură

Sunt pe cale să cumpăr un apartament care costă 29.000 de euro, iar vânzătorul vrea banii cash. este legală pretenția lui? manutmu manutmu Sunt pe cale sa cumpar un apartament (29 mii euro) insa vanzatorul vrea toti banii cash in EURO. Eu am toti banii in contul meu bancar in RON. E legal sa dau ... (vezi toată discuția)
La o vanzare-cumparare imobil, care-i suma minima ce poate fi ... marcel.damaschin marcel.damaschin La o vanzare-cumparare imobil, care-i suma minima ce poate fi platita/declarata primita, cash? Peste 10.000 de euro, trebuie facuta dovada cu extrasul de cont ... (vezi toată discuția)
Legea 70- cumparare apartament cu plata in numerar getagoghie getagoghie Buna ziua. Persoana fizica vreau sa cumpar apartament. Il pot achta cu bani cash, legea 70 se aplica in acest caz? Multumesc. Editat de moderator simonette12 ... (vezi toată discuția)