avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 288 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate ContSters433623

Activitate ContSters433623

Buna ziua,

Avem contract de inchiriere pe 3 ani (pana in 2020) si proprietarii vor sa vanda apartamentul, prin urmare ne-au dat scris de ei si semnat, o notificare de reziliere a contractului. Prin urmare, conform acelei notificari, ar trebui sa plecam din apartament pe 15 august anul acesta.

Proprietarii se absolva de orice obligatii si nu vor sa ne ajute nici macar cu mutatul. Apartamentul era in paragina cand am venit sa locuim in el si noi (chiriasii) l-am renovat si l-am facut frumos, cu banii lor si cu efortul nostru. Acum au venit sa faca poze la ceea ce ne-am straduit noi sa facem frumos cu un efort enorm, ca sa-l puna pe internet la vanzare.

Pot proprietarii in mod legal sa faca ceea ce am descris mai sus? Ce valoare mai are un contract de chirie in conditiile in care proprietarii pot vinde si pot da afara chiriasii oricand vor ei!?

AL
Buna ziua,

Situatia mea este urmatoarea: am semnat de curand un contract de inchiriere al unui apartament, pe 3 ani. Deoarece la momentul semnnarii sotia mea nu era presenta ca sa fie si ea inclusa pe contract ca fiind impreuna cu mine chiriasa, am aflat acum cateva zile ca nu va putea beneficia de resedinta de flotant. Eu da, ea nu. SPCLEP Iasi ne-a spus ca trebuia si ea inclusa in contractul de inchiriere intr-o forma sau alta ca sa poate cere resedinta de flotant. Am fost la notar pentru a vedea daca se poate face vreo anexa la contract care sa zica ca sotia mea va locui impreuna cu mine in apartamentul inchiriat pe toata durata contractului si notarul mi-a spus ca nu se poate face asta si ca singura solutie este ca sotia sa fie luata in spatiu de proprietari. Eu nu mai vreau in schimb sa-i pun pe drumuri pe proprietari. Cum as putea proceda ca sotia sa isi poata face resedinta de flotant pe noua adresa fara sa-i mai implicam pe proprietari? Multumesc