Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi

Webinar Premium LIVE: Riscuri și obligații privind combaterea spălării banilor. Joi, 1 Iulie, de la ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate Oana H.

Activitate Oana H.

Buna ziua, exista vreo lege/ordonanta/regulament.... prin care Politia locala trebuie sa informeze populatia cu privire la instalarea/schimbarea unor semne de circulatie, pe un sector de drum? In speta, am gasit in parbriz o Comunicare din partea Politiei locale, prin care imi face cunoscut ca, in intervalul orar 00:20-00:31, am stationat neregulamentar pe un Bulevard din Sect. 1 si ma invita la Sediul Serviciului Circulatiei pe Drumurile publice, unde sa semnez Procesul Verbal prin care iau la cunostinta de amenda aplicata – 580 lei si 3 puncte penalizare.
Revoltata, am vrut sa fac o poza indicatorului respectiv, care este instalat pe acest bulevard de vreo 7 ani, si care imi arata clar ca oprirea este interzisa doar in intervalul orar 7:00 - 19:30. Deci eu eram in afara acestui interval si nu aveam de ce sa imi fac griji ca voi lua vreo amenda.
Am avut insa surpriza sa contast ca Intervalul orar a fost sters de pe indicatorul respectiv.
Avand in vedere ca acel indicator este de foarte multi ani acelasi, locuitorii din zona respectiva, cum sunt si eu, care ajung dupa 19:30 acasa si pleaca dimineata pana in ora 7:00 , parcheaza din obisnuita masina, fara nicio grija ca vor savarsi o fapta contraventionala.
Ceea ce ma revolta si mai mult este faptul ca in timpul zilei, cand traficul este infernal pe acest bulevard, masini oprite neregulamentar, nu vezi niciodata vreun politist care sa aplice amenzi. Ma revolta faptul ca totul se face noaptea, pe ascuns , miseleste.
Aceeasi metoda au aplicat-o si pe o alee din spatele blocului, unde lumea isi parcheaza masinile de vreo 20 de ani incoace, fara nicio problema, pana cand, intr-o noapte Politia locala a venit si a instalat un indicator cu Oprirea Intezisa, iar din noaptea urmatoare – tot noaptea – au inceput sa puna oamenilor in parbriz astfel in Comunicari / amenda de 580 lei si puncte penalizare.

Stiu ca este obligatia mea de a verifica zona unde las masina si nu trebuie sa presupun ca lucrurile sunt la fel ca ieri, insa, avand in vedere ca erau niste reguli stabilite de ani de zile pe acel sector de drum, puteau macar sa acorde un avertisment nu amenda, masinilor parcate.
Se pare ca totul in tara asta se face noaptea, pe ascuns. Poate ar trebui sa dormim si noi ziua, si noaptea sa pandim autoritatile si sa luam atitudine.

Multumesc anticipat