avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... N-am observat că s-a schimbat un indicator și am ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

N-am observat că s-a schimbat un indicator și am fost amendată de Poliția locală . Există obligația legală de a informa populația când se instalează sau se schimbă semnele de circulație?

Buna ziua, exista vreo lege/ordonanta/regulament.... prin care Politia locala trebuie sa informeze populatia cu privire la instalarea/schimbarea unor semne de circulatie, pe un sector de drum? In speta, am gasit in parbriz o Comunicare din partea Politiei locale, prin care imi face cunoscut ca, in intervalul orar 00:20-00:31, am stationat neregulamentar pe un Bulevard din Sect. 1 si ma invita la Sediul Serviciului Circulatiei pe Drumurile publice, unde sa semnez Procesul Verbal prin care iau la cunostinta de amenda aplicata – 580 lei si 3 puncte penalizare.
Revoltata, am vrut sa fac o poza indicatorului respectiv, care este instalat pe acest bulevard de vreo 7 ani, si care imi arata clar ca oprirea este interzisa doar in intervalul orar 7:00 - 19:30. Deci eu eram in afara acestui interval si nu aveam de ce sa imi fac griji ca voi lua vreo amenda.
Am avut insa surpriza sa contast ca Intervalul orar a fost sters de pe indicatorul respectiv.
Avand in vedere ca acel indicator este de foarte multi ani acelasi, locuitorii din zona respectiva, cum sunt si eu, care ajung dupa 19:30 acasa si pleaca dimineata pana in ora 7:00 , parcheaza din obisnuita masina, fara nicio grija ca vor savarsi o fapta contraventionala.
Ceea ce ma revolta si mai mult este faptul ca in timpul zilei, cand traficul este infernal pe acest bulevard, masini oprite neregulamentar, nu vezi niciodata vreun politist care sa aplice amenzi. Ma revolta faptul ca totul se face noaptea, pe ascuns , miseleste.
Aceeasi metoda au aplicat-o si pe o alee din spatele blocului, unde lumea isi parcheaza masinile de vreo 20 de ani incoace, fara nicio problema, pana cand, intr-o noapte Politia locala a venit si a instalat un indicator cu Oprirea Intezisa, iar din noaptea urmatoare – tot noaptea – au inceput sa puna oamenilor in parbriz astfel in Comunicari / amenda de 580 lei si puncte penalizare.

Stiu ca este obligatia mea de a verifica zona unde las masina si nu trebuie sa presupun ca lucrurile sunt la fel ca ieri, insa, avand in vedere ca erau niste reguli stabilite de ani de zile pe acel sector de drum, puteau macar sa acorde un avertisment nu amenda, masinilor parcate.
Se pare ca totul in tara asta se face noaptea, pe ascuns. Poate ar trebui sa dormim si noi ziua, si noaptea sa pandim autoritatile si sa luam atitudine.

Multumesc anticipat
Ultima modificare: Miercuri, 15 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Gheorghe Florin , Consilier juridic 16:49, 8 Decembrie 2017
Oana H. a scris:
Buna ziua, exista vreo lege/ordonanta/regulament.... prin care Politia locala trebuie sa informeze populatia cu privire la instalarea/schimbarea unor semne de circulatie, pe un sector de drum?

Nu exista. Dar in presa se fac informari periodice asupra schimbarilor suvenite in reglementarile privind circulatia rutiera pe anumite sectoare de drum.
Aveti posibilitatea sa contestati in instanta PV si sa solicitati schimbarea amenzii in avetisment
Nu aveti nicio scuza. Trebuia sa verificati daca stationarea in respectiva zona era sau nu permisa. Puteti sa depuneti o plangere contraventionala impotriva procesului verbal, dar nu cred ca aveti sanse de castig.
Ultima modificare: Joi, 16 Noiembrie 2017
danubiuss, utilizator
danubiuss a scris:

www.avocatnet.ro/articol_458... .

Ceea ce citați dvs. nu are legatura cu problema la care se solicită solutie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda parcare Mihail98 Mihail98 Buna Ziua!In data de 23.10.2020 sotia mea a parcat masina(care este pe numele meu) intr-o zona unde oprirea este interisa, intoarsa la masina a gasit sub ... (vezi toată discuția)
Amenda politia locala dumitruh dumitruh Buna ziua! Am primit o amenda pentru stationare neregulamentara pe un drum secundar, unde se parcheaza de la \"facerea lumii\" de la Politia Locala ... (vezi toată discuția)
Parcare pe sens unic mada2113 mada2113 Am parcat pe o strada cu sens unic ,pe partea stanga unde era permis.Problema este ca , pe strada aceea era si o intersectie,iar eu am parcat dupa intersesctie ... (vezi toată discuția)