avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda Politia Locala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda Politia Locala

Buna ziua!
Am primit o amenda pentru stationare neregulamentara pe un drum secundar, unde se parcheaza de la "facerea lumii" de la Politia Locala Bucuresti. Genul de amenda contraventionala pe care a gasesti dimineata pe parbriz. De contestat pe motive concrete nu prea e loc, masina era la mai putin de 25 metri de coltul intersectiei, insa care sunt atributiile Politiei Locale in materie de contraventii rutiere, sunt mai multe incercari de modificare a legislatiei (legea 155, OUG 195) si o hotarare a Curtii Constitutionale de neconstitutionale a acestui tip de activitate, care ar trebui sa fie in atributiile Politiei Rutiere.
Este legal o astfel de activitate a Politiei Locale?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: DIANA POPESCU , Avocat 11:01, 15 Februarie 2018
Potrivit art. 7 din Legea nr. Legea 155/2010 a poliţiei locale, republicata, "În domeniul circulaţiei pe drumurile publice, poliţia locală are următoarele atribuţii: h) constată contravenţii şi aplică sancţiuni pentru încălcarea normelor legale privind oprirea, staţionarea, parcarea autovehiculelor şi accesul interzis, având dreptul de a dispune măsuri de ridicare a autovehiculelor staţionate neregulamentar."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost amendat de politia locala! metulica metulica am fost amendat de pol locala pt oprire interzisa am contestat in instanta si am pierdut din cite stiu pol locala nu are competenta de a amenda pe oug 195/2002 ... (vezi toată discuția)
Amenda politia locala necomunicare identitate conducator josephine_cointreau josephine_cointreau Am primit la firma pe care o detin o solicitare din partea politie locale - Directia de Ordine Publica, prin care mi se solicita sa ma prezint la institutie ... (vezi toată discuția)
Parere privind ridicare auto niculaet niculaet Buna ziua! As dori o parere juridica in urmatoarea speta: In cursul zilei de astazi, masina unui prieten a fost ridicata de pe Calea Giulesti, de catre firma ... (vezi toată discuția)