avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Parere privind ridicare auto
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Parere privind ridicare auto

Buna ziua!
As dori o parere juridica in urmatoarea speta:
In cursul zilei de astazi, masina unui prieten a fost ridicata de pe Calea Giulesti, de catre firma care se ocupa cu ridicarile de masini parcate neregulamentar. Aceasta era parcata pe bulevard, langa bordura, la mai putin de 25 de metri de coltul unei strazi. In acea zona nu exista trecere de pietoni si nici un indicator cu Oprirea interzisa. Conform OUG 195/2002 republicata privind circulatia pe drumurile publice, actualizata prin OUG nr. 63/2006, art. 64, alineat 1, spune ca : (1) Politia rutiera poate dispune ridicarea si depozitarea in locuri special amenajate a vehiculelor stationate neregulamentar pe partea carosabila si care constituie un obstacol pentru circulatia publica. Ridicarea si depozitarea vehiculelor se realizeaza de catre administratiile publice locale sau de catre administratorul drumului public, dupa caz."
Conform articolului, eu inteleg faptul ca politia poate dispune ridicarea, dar nu este obligatoriu.
Avand in vedere faptul ca masina nu incurca circulatia si nici nu obstructiona vizibilitatea altor participanti la trafic si nici a pietonilor, este posibila constestarea procesului de contraventie emis de poltie, astfel incat sa se demonstreze in instanta faptul ca nu se impunea ridicarea masinii, ci eventual doar amenda pentru stationarea unui autoturism la mai putin de 25 de metri de coltul unei intersectii?

Multumesc anticipat!

Niculae
Ultima modificare: Miercuri, 6 Februarie 2013
niculaet, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters98997 , utilizator 20:58, 7 Februarie 2013
Daca ar fi parcat chiar pe coltul intersectiei, sigur n-ar fi avut niciun fel de probleme. Ce sa facem ? aparcat masina cam departe . Mai putin de 25 m ? Poate ca, ....s-a omis o virgula si de fapt sa fi fost vorba de 2,5 m de coltul unei strazi ? dar mai bine lasati prietenul sa ne explice unde si-a lasat masina !
Masina era parcata pe calea giulesti, intersectie cu strada zboinea neagra. Intradevar, masina se afla la 1m de coltul intersectiei. Imi puteti spune va rog care ar fi sansele de recuperare a taxei de ridicare?
Primul pas este analizarea procesului verbal de constatare a contraventiei- respectiv a actului obligational la plata sumei .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ridicare autoturism in sibiu alexalex777 alexalex777 Buna ziua! Astazi am parcat, in jurul orei 9:00, pe strada Centumvirilor, în Sibiu, stradă cu sens unic, ce-i drept, poate prea aproape de intersecția ... (vezi toată discuția)
Ridicari autoturisme. pot castiga plangerile contraventionale? cristianstefanescu cristianstefanescu Buna ziua Astazi 2 masini mi-au fost ridicate, a mea si a pritenei mele, pe motiv de parcare pe trotuar in sectorul 6 pe str. Calea Apeductului in ... (vezi toată discuția)
Ridicare masina axl24 axl24 Buna ziua, acum, circa 2 saptamani mi-a fost ridicata masina pentru parcare neregulamentara(langa trecrea de pietoni). Situatia este urmatoarea: pe sensul opus ... (vezi toată discuția)