avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ridicare autoturism in Sibiu
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ridicare autoturism in Sibiu

Buna ziua!
Astazi am parcat, in jurul orei 9:00, pe strada Centumvirilor, în Sibiu, stradă cu sens unic, ce-i drept, poate prea aproape de intersecția finalului de stradă. Aici am parcat pe partea dreaptă, în continuarea unui șir existent de mașini parcate.
În dreptul meu, pe partea stângă, nu era parcată nicio mașină.
Atașez captura de pe Google Street View, cu mențiunea că eu am parcat mașina cam unde e parcat microbuzul albastru din imagine, poate că un pic mai în față, dar mult mai aproape de zid.

[ link extern ]

Câteva ore mai târziu, mașina dispăruse, iar pe locul unde o lăsasem de dimineață nu am găsit niciun semn lăsat de cei de la ridicări, cum că mi-ar fi fost ridicat automobilul. Sun la Poliția Locală Sibiu, care îmi confirmă că automobilul a fost ridicat.
Achit suma de 450 lei (contravaloare taxă ridicare + taxă transport), și primesc chitanță, cerere de restituire și proces verbal de restituire, dar și un exemplar din dispoziția de ridicare/mutare, transport și depozitare.
În această dispoziție se invocă doar HG 1391/2006, fraza încheindu-se cu textul „staționat/parcat neregulamentar pe domeniul public și privat al Municipiului Sibiu”. După încheierea frazei, după punct, este scris de mână textul „25 m colțul intersecției”.
Menționez că pe acea stradă nu există niciun fel de marcaj de parcare.
de asemenea, nu există vreun indicator special de oprire/staționare/parcare interzisă, cu excepția unui scurt segment de la începutul străzii.
Aș dori să întreb:
Este simpla staționare a mașinii la mai puțin de 25 metri de colțul intersecției, motiv de ridicare a autoturismului?
În cazul în care s-ar fi obstrucționat circulația în vreun fel, datorită poziției mașinii, nu trebuia specificat acest lucru în dispoziția de ridicare? Obstrucționarea traficului s-ar fi putut face, în acea zonă, poate doar dacă mai venea cineva să parcheze pe partea stângă, în dreptul mașinii mele. Însă, știind zona, parcând acolo frecvent, nici dacă ar fi parcat cineva în dreptul meu, pe partea opusă, nu cred că s-ar fi obstrucționat circulația. Menționez din nou, strada e cu sens unic.
De asemenea, am fost informat că voi primi în poștă și amenda pentru staționare interzisă.

Un răspuns pertinent mi-ar prinde bine. Mă gândesc dacă să contest sau nu această acțiune a Poliției Locale Sibiu.

Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: andrei2005 , utilizator 20:58, 29 Martie 2018
Regulamentul spune 25 m de intersectie. Ce vi s-a facut este o exagerare de aplicare a codului rutier, deoarece aproape nicaieri in Romania nu se poate aplica, din motive simple: nu sunt locuri de parcare. Daca s-ar aplica ad literam, ar insemna ca pe orice sector de strada situat intre doua intersectii aflate la mai putin de 50m una de alta ar fi oprirea/stationarea/parcarea interzisa. Asta in timp ce in multe orase se marcheaza locuri de parcare la 5-6m de intersectie... Din curiozitate, aveti numere de inmatriculare de Sibiu?...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parere privind ridicare auto niculaet niculaet Buna ziua! As dori o parere juridica in urmatoarea speta: In cursul zilei de astazi, masina unui prieten a fost ridicata de pe Calea Giulesti, de catre firma ... (vezi toată discuția)
Abuz al autoritatilor sau vina mea? menes662000 menes662000 Vineri, 15.02.2013 mi-a fost ridicata masina de pe o straduta mica si ingusta din Iasi. Motivul? Nu este scris in p-v pe care l-am primit cand am achitat taxa ... (vezi toată discuția)
Ridicare auto sibiu hituri hituri Buna ziua, in data din 04.01.2018, la ora 10:40 mi-a fost ridicat masina de pe str. General Magheru din Sibiu pe motiv in baza hg 1391/2006. Pentru ... (vezi toată discuția)