avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Abuz al autoritatilor sau vina mea?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Abuz al autoritatilor sau vina mea?

Vineri, 15.02.2013 mi-a fost ridicata masina de pe o straduta mica si ingusta din Iasi. Motivul? Nu este scris in p-v pe care l-am primit cand am achitat taxa de 430 RON, dar politistul de acolo s-a uitat intr-un catastif si mi-a spus ca am parcat la mai putin de 25m de intersectie.

Ok. Sa-mi spun punctul de vedere.

Sunt maniac cu parcatul masinii. In 9 ani de sofat nu am luat nici macar o amenda pentru ceva anume. Vineri, mergand la servici in zona centrala a orasului, vad un loc liber intr-un fel de alveola (un "V") creata la iesirea dintr-o straduta mica....intr-una mai mare. Strada se lateste in acel loc, dar masinile circula doar pe un culoar si astfel s-a format un "V" in care masinile parcheaza, chiar si pe 2-3 randuri. Am parcat asadar si am plecat la munca.

Dupa cca. 1h cand sa vin la masina sa o trag mai aproape de locul de munca...masina era ridicata deja si dusa in locul in care le depoziteaza Primaria.

Mentionez ca locul in care am parcat nu are nici un indicator de parcare interzisa! Totodata condider ca nu am incurcat DELOC traficul, atata timp cat cei carora le "furam" vizibilitatea aveau oricum semnul "STOP" in intersectia de la aprox. 10-15 m.

Atasez si o imagine cu o schema exacta! Triunghiul rosu este zona de care spun. Cu albastru este masina mea, iar pe strada am pus semnele pe care le are fiecare participant al traficului in intersectia respectiva!

Cer sfatul dvs.... Are vreun rost sa depun contestatie? Pe p-v primit, seria cartificatului este scrisa gresit iar cel ce mi-a facut pv-ul si-a scris numele dar nu a semnat la rubrica respectiva!

Astept cu interes raspunsurile dvs!

Imaginea am incarcat-o aici:

[ link extern ]
Cel mai recent răspuns: jacquelline , utilizator 08:43, 18 Februarie 2013
Conform art. 142, litera f din HG 1391/2006 este interzisa oprirea (si, deci si stationarea) la o distanţă mai mică de 25 m de colţul intersecţiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ridicare autoturism in sibiu alexalex777 alexalex777 Buna ziua! Astazi am parcat, in jurul orei 9:00, pe strada Centumvirilor, în Sibiu, stradă cu sens unic, ce-i drept, poate prea aproape de intersecția ... (vezi toată discuția)
Contestare contraventie SfetcuArabela SfetcuArabela Buna seara, Imi pare rau pentru lungimea mesajului dar va rog frumos sa il cititi pentru a intelege situatia. Va rog frumos daca se poate sa ma ajutati si pe ... (vezi toată discuția)
Parcare neregulamentara C.alecss C.alecss Buna ziua! Vin cu o situatie la dvs si vreau sa stiu ce sanse de reusita am dpdv legal. Acum 1 sapt masina mea era parcata pe o straduta de langa bloc ... (vezi toată discuția)