avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Parcare neregulamentara
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Parcare neregulamentara

Buna ziua!

Vin cu o situatie la dvs si vreau sa stiu ce sanse de reusita am dpdv legal.

Acum 1 sapt masina mea era parcata pe o straduta de langa bloc (cam la 13 m de intersectie). Pe la 11 dimineata am coborat din bloc si aveam.o hartiuta in geam ("te-am lovit, suna-ma, XXXX-nr tel). Am sunat. Persoana care m-a lovit a plecat din tara imediat dupa.accident. Accidentul a avut loc dimineata la ora 7. Strada era plina de polei si aluneca rau insa soferul a virat dreapta si a alunecat cu partea stanga-față in coltul masinii mele (dreapta-spate)

Inainte sa plece avea amiabila pregatita si toate actele. Am fost sa le ridic de la mama sa si a doua zi m-am dus la asigurator sa deschid dosar de dauna.

Cei de la RCA au declarat culpa comuna pentru ca am parcat la mai putin de 25m de intersectie (mentionez ca in zona locurile de parcare practic nu exista). Finalul a fost ca imi despagubesc doar jumate din suma (1300 RON a fost paguba evaluata, urmand ca eu sa primesc doar 650 RON despagubire).

Am luat legatura cu proprietarul deoarece eu nu consider ca am o vina si dansul mi-a zis ca daca nu sunt multumita, sa dau firma de asigurări in judecata.

A mai specificat ca oricum firma lui casco ma va da in judecata pentru parcare neregulamentara.

Intrebarea mea este: am vreo sansa sa ies din aceasta situatie cumva? Eu o vad asa: nu a adaptat viteza la conditiile meteo si il consider vinovat intrucat 13 m la o viteza decenta erau suficienți sa franeze in siguranta (mai ales ca s-a angajat si in viraj la dreapta). Eventual sa fiu sancționată eu pentru parcare neregulamentara, insa doresc sa primesc despagubire integrala pentru greseala lui.

Ce variante imi oferiti daca asigurarea lui casco ma da in judecata? Are vreo sansa de reusita?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 20:39, 10 Februarie 2019
Firma de asigurare a incadrat corect - culpa comuna avand in vedere Regulamentul de circulatie. Dvs. nu ati parcat regulamentar, iar cel care v-a lovit nu a adaptat viteza la conditiile meteo.
Greu de crezut ca in instanta puteti avea castig de cauza.
Puteti incerca sa modificati solutia data de asgurator. Dati in judecata societatea de asigurare. Sansele de castig sunt aproape nue.
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar dauna -culpa comuna Dan1312 Dan1312 Buna ziua , Doresc o a doua parere in cazul unui accident usor , in care eu pagubitul aflat in statioanare /parcat pe bulevard la intersectie acestuia cu o ... (vezi toată discuția)
Parcare neregulamentara (aproape de curba) - culpa comuna aleahimi aleahimi S-a intamplat duminica accidentul 21.07.2013. Un autovehicul a intrat in mine si a lasat bilet in geam \\\\\\"scuze ti-am avariat masina\\\\\\" si un nr de ... (vezi toată discuția)
asigurari,cazul4.2 culpa comuna??? johny34 johny34 am avut masina parcata dupa o curba la stanga,3 sferturi pe domeniul public,in parcarea din spatele blocului,parcat pe partea dreapta,parcare nemarcata,fara ... (vezi toată discuția)