CristinaPaisa a scris:
Este culpa comuna intrucat si dvs. ati incalcat regulile de circulatie, respectiv parcare la mai putin de 25 m de intersectie. Trebuie sa suportati jumatate din costuri.
Imi pare rau dar sunt nevoit sa va contrazic.
Stabilirea vinovatiei in cazul accidentelor solutionate pe cale amiabila se face conform unui protocol semnat de toate societatile de asigurare.
Stabilirea raspunderii in situatia in care un vehicul era stationat se face conform cazului 41 cand culpa revine vehiculului in miscare si 42 cand culpa este comuna , in cazul in care vehiculul stationa neregulamentar. Totusi , conform acestui protocol stationarea neregulamentara se considera doar in cateva cazuri, mai putine decat in codul rutier, si citez din acest protocol:
Cazul 42 se aplica atunci cand A este in stationare neregulamentara sau oprit neregulamentar in statie, si anume:
a.) in zone urbane daca se dovedeste ca nu este :
-nici intr-un amplasament prevazut in acest scop in momentul in care existenta acestuia a fost dovedita
-nici de-a lungul trotuarului (de exemplu in statie sau in stationare pe doua benzi)
-nici parte pe drum, parte pe trotuar longitudinal
Bine, formularile sunt destul de aiurea , dar se intelege clar ca un caz de genul in speta cu stationare la mai putin de 25 m de intersectie nu se incadreaza la culpa comuna chiar daca ar fi fost si sub indicatorul de "oprire interzisa".
Cred ca pagubitul ar trebui sa depuna o sesizare scrisa asiguratorului in care sa mentioneze aspectele de mai sus. Si cred ca s-ar putea chiar formula si o plangere penala in acest sens in caz de nerezolvare .