avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestare contraventie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestare contraventie

Buna seara,
Imi pare rau pentru lungimea mesajului dar va rog frumos sa il cititi pentru a intelege situatia.
Va rog frumos daca se poate sa ma ajutati si pe mine cu un sfat in legatura cu urmatoarea situatie:

Locuiesc pe o strada privata, lucru pe care il pot sustine cu o adresa scrisa de la primarie in care este mentionat faptul ca proprietarii hotarasc pentru straduta respective. Nu avem electricitate stradala, nu se curate zapada iarna, straduta nu are nume individual, fiind o curte anterioara a strazii principale.
Pe straduta este loc de trecere pentru 3 masini. Eu am avut parcata masina mea in fata casei si langa am parcat un motostivuitor deoarece mi-a fost zgariata masina in repetate randuri de alte masini. Mentionez ca traficul este mare datorita unui supermarket aflat la capatul strazii. Proprietarul supermarketului are drept de servitude pentru straduta si neoficial politistii mi-au spus ca el a facut plangere privind motostivuitorul.
Au venit de 2 ori 2 politisti sa ma avertizeze sa mut motostivuitorul de acolo. A treia oara a venit un al doilea politest si mi-a dat amenda pentru parcare neregulamentara conform codului rutier. Am contestat amenda si in 18.09.2013 am infatisare la tribunal. Va rog sa ma ajutati cu un sfat pentru ca nu am apelat la un avocet.
Intrebarile mele sunt:
1. Are dreptul legal sa imi dea amenda?
2. Regulile codului rutier se aplica pe straduta principal in cazul in care nu exista nici un semn de circulatie pe strada?
3. Ma poate sanctiona pentru parcare neregulamentara daca nu exista semn cu stationarea sau parcarea interzisa?
4. In contraventie sustine ca am "stanjenit" traficul, dar putea trece lejer inca o masina pe langa.
5. Poate politia sa ma sanctioneze asa direct sau fiind o straduta privata doar in urma unei hotarari judecatoresti?
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: SfetcuArabela , utilizator 10:52, 16 Septembrie 2013
1-In conditiile in care fapta retinuta este prevazuta si pedepsita de legea in vigoare,agentul constatator are dreptul sa aplice sanctiunea pe care o apreciaza necesara in raport de gravitatea acesteia
2-Regulile se aplica pe orice drum public
Initial dvs precizati ca strada in discutie este privata fara a preciza concret
Ulterior precizati straduta nu are nume individual,aspect care se impune sa fie atent analizat in continutul PV contraventie
Solutia va fi pronuntata de catre instanta de judecata,care va analiza probele si intampinarile partilor,dvs avand dreptul sa va sustineti punctul de vedere sa combateti aspecte /sustineri ale intimatei
In lipsa documentelor,in baza precizarilor subiective ale unei singure parti este hazardat a raspunde in locul instantei de judecata care de altfel are cauza pe rol

Cam aceasta era si intrebarea mea: este contraventia prevazuta de lege? Codul rutier se aplica pe un drum privat in conditiile in care nu exista nici un semn de circulatie pe strada? Mentionez din nou ca este vorba despre un drum privat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua ! am întâmpinat si eu o problema in legatura cu parcarea ... Aurel1209 Aurel1209 Buna ziua ! Am întâmpinat si eu o problema in legatura cu parcarea de la un supermarket. Am parcat pe loc de handicap si a venit politia locala si m a ... (vezi toată discuția)
Ridicari autoturisme. pot castiga plangerile contraventionale? cristianstefanescu cristianstefanescu Buna ziua Astazi 2 masini mi-au fost ridicate, a mea si a pritenei mele, pe motiv de parcare pe trotuar in sectorul 6 pe str. Calea Apeductului in ... (vezi toată discuția)
Ridicare autoturism in sibiu alexalex777 alexalex777 Buna ziua! Astazi am parcat, in jurul orei 9:00, pe strada Centumvirilor, în Sibiu, stradă cu sens unic, ce-i drept, poate prea aproape de intersecția ... (vezi toată discuția)