avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua ! Am întâmpinat si eu o problema in ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua ! Am întâmpinat si eu o problema in legatura cu parcarea ...

Buna ziua ! Am întâmpinat si eu o problema in legatura cu parcarea de la un supermarket. Am parcat pe loc de handicap si a venit politia locala si m a amendat cu 2000 de lei si am refuzat sa semnez procesul verbal. Ieri mi a venit amenda acasa prin posta. As vrea sa stiu daca politia locala are dreptul de a ma sancționa avand in vedere ca este parcarea supermarketului???(Ceea ce nu stiu este daca parcarea supermarketului este privata sau publica?)Mulțumesc frumos pentru răspunsuri.
Cel mai recent răspuns: mirceapatrascu , utilizator 18:03, 21 Ianuarie 2021
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Parcarea supermarketului face parte din drumul public (cum sunt si caile de acces in statiile de alimentare combustibili) , politia locala are dreptul sa sanctioneze astfel de contraventii.

Legea 155/2010

Articolul 7
În domeniul circulației pe drumurile publice, poliția locală are următoarele atribuții:
..............
h) constată contravenții și aplică sancțiuni pentru încălcarea normelor legale privind oprirea, staționarea, parcarea autovehiculelor și accesul interzis, având dreptul de a dispune măsuri de ridicare a autovehiculelor staționate neregulamentar;
...........
[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 19 Ianuarie 2021
latka, moderator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Parcarea supermarketului este drum deschis circulației publice, deci se aplică codul rutier.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bineinteles ca poate sa dea amenzi politia locala pentru ca ati parcat pe locurile rezervate peroanelor cu handicap. Fiti multumit/a ca ati primit doar 2.000 amenda. Este minimum. Amenda pentru o astfel de parcare este intre 2.000 si 10.000 lei conf Legii 448/2006.
Da , e legal si obligatoriu !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stationare auto Basarab_ionut Basarab_ionut Cine are dreptul sa ma sanctioneze la stationare pe un drum public cu o latime mai mica de 6m lucru care nu stiam decat daca masor si fara indicator. (vezi toată discuția)
Amenda politia locala dumitruh dumitruh Buna ziua! Am primit o amenda pentru stationare neregulamentara pe un drum secundar, unde se parcheaza de la \"facerea lumii\" de la Politia Locala ... (vezi toată discuția)
Am fost amendat de politia locala! metulica metulica am fost amendat de pol locala pt oprire interzisa am contestat in instanta si am pierdut din cite stiu pol locala nu are competenta de a amenda pe oug 195/2002 ... (vezi toată discuția)