avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 182 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ridicare auto Sibiu
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ridicare auto Sibiu

Buna ziua,
in data din 04.01.2018, la ora 10:40 mi-a fost ridicat masina de pe str. General Magheru din Sibiu pe motiv in baza hg 1391/2006.

Pentru referinta acesta e locul:
[ link extern ]

Am de gand sa contest procesul verbal si dispozitia de ridicare si as avea nevoie de un pic de ajutor.

1. Pe dispozitia de ridicare scrie ca dispune ridicarea in temeiul hg 1391/2006. Nu trebuia sa specifice si articolul si litera?

2. Dispozitia de ridicare a fost incheiat in 04.01.2018 ora 10:40 insa pe procesul de verbal este trecuta 04.01.2018 ora 23:10. Ora de pe procesul verbal e gresita. Este acesta un motiv de nulitate a procesului verbal?

3. Pe procesul verbal scrie "A stationat voluntar cu autoturismul ... la mai putin de 25 m de coltul intersectiei. Mentionam ca exista proba foto-video de la fata locului".
Fapta savarsita trecuta pe procesul verbal este: art 143d din hg 1391/2006 si sanctionata de articolul 100 alin. 2 din OUG/2002 Rep.

Cautand dupa fapta savarsita am constat ca trebuia aplicat Art 142, f) din HG 1391/2006.
Art. 142 – Se interzice oprirea voluntară a vehiculelor:
f) în intersecţii, inclusiv cele cu circulaţie în sens giratoriu, precum şi în zona de preselecţie unde sunt aplicate marcaje continue, iar în lipsa acestora, la o distanţă mai mică de 25 m de colţul intersecţiei;

Art 100 alin. 2 din OUG 195/2002 zice:
2. nerespectarea regulilor de utilizare a mijloacelor de avertizare sonoră de către conducătorii de vehicule, cu excepţia celor care conduc autovehicule prevăzute la art. 32 alin. (2) lit. a) şi b);
Ceea ce nu are nicio legatura cu mine.
Pot folosi si acesta incadrare gresita ca motiv de nulitate a procesului verbal?

4. Marcajele de pe asfalt sunt inselatoare (e desenat ca si cum ar fi loc de parcare - se vede si pe poza) si nu e niciun indicator cu stationarea interzisa. Ma pot lega si de acest fapt?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 05:03, 22 Ianuarie 2018


hituri a scris:


4. Marcajele de pe asfalt sunt inselatoare (e desenat ca si cum ar fi loc de parcare - se vede si pe poza) si nu e niciun indicator cu stationarea interzisa. Ma pot lega si de acest fapt?

Despre care marcaje vorbiti, nu se vad decit cele care hasureaza locurile unde este interzis.
Din moment ce fapta este descrisa corect, nu e nevoie de nici un indicator.
Ciar daca este mentionat gresit articolul, nu este un motiv de anulare a PV. Daca au si proba foto, nu vad cum puteti scapa.

Despre care marcaje vorbiti, nu se vad decit cele care hasureaza locurile unde este interzis.

Tocmai despre acel marcaj vorbesc. Eu nu eram parcat pe locul hasurat, ci exact unde e masina albastra.
Am terminat si plangerea. Maine o depun.

Către,
Judecătoria Sibiu

Domnule Preşedinte,

Subsemnatul .., domiciliat în Sibiu, .. în contradictoriu cu Serviciul Public de Politie Locala al Municipiului Sibiu formulez, în termen legal, prezenta:
PLÂNGERE

Impotriva procesului-verbal seria ..., pe care il depun alaturat in fotocopie, încheiat de agent ... din cadrul Serviciul Public de Politie Locala al Municipiului Sibiu, prin care vă solicit:
- in principal:
1) anularea procesului-verbal sus-menţionat şi, pe cale de consecinţă anularea măsurii de sancţionare a subsemnatului cu 4 puncte-amendă, în valoare de 580 RON, şi cu 3 puncte de penalizare;
2) obligarea Serviciul Public de Politie Locala al Municipiului Sibiu la repararea prejudiciului material cauzat prin emiterea dispoziţiei de ridicare a autoturismului..., in cuantum de 450 lei;

- in subsidiar:
înlocuirea sancţiunii aplicate subsemnatului cu măsura avertismentului,
pentru următoarele

MOTIVE

In fapt, în data de 04.01.2018, in jurul orei 10:00, am staţionat voluntar autoturismul cu nr. de înmatriculare ..., in Sibiu, pe str. General Magheru in dreptul imobilului cu numarul 31.
In jurul orei 12:00, intorcandu-ma la locul staţionării autoturismului, am constatat ca acesta dispăruse si in locul lui am gasit un semn care ma instinta ca acesta a fost ridicat de Serviciul Public de Politie Locala al Municipiului Sibiu. In aceasta situaţie, m-am indreptat catre sediul unităţii mai sus menţionate, în vederea recuperării autoturismului.
Ajuns aici mi s-a cerut sa completez o cerere de restituire si mi s-a spus ca pentru a mi se elibera autoturismul este necesara achitarea pe loc a unei taxe de 450 RON, in absenta acestei plati fiind refuzata restituirea autoturismului.
In vederea recuperării autoturismului, am achitat aceasta taxă, pentru care mi s-a eliberat chitanta cu seria ..., pe care o depun alaturat in fotocopie.
Pentru acelasi eveniment, in data 15.01.2018, am primit prin posta procesul verbal seria... prin care am fost sanctionat cu 4 puncte-amenda (580 Ron) si 3 puncte penalizare, din care am platit 290 RON, reprezentand jumatate din minimul amenzii contraventionale aplicate prin procesul verbal de constatare a contraventiei ce mi-a fost incheiat, eliberandu-mi-se totodata chitanta nr. ..., pe care o depun alaturat in fotocopie.

Fata de cele expuse mai sus, in principal,
solicit anularea procesului-verbal sus-amintit, ca nelegal si netemeinic şi, pe cale de consecinţa, anularea măsurii de sancţionare a subsemnatului cu 4 puncte-amendă, în valoare de 580 RON şi cu 3 puncte de penalizare şi restituirea sumei de 290 RON achitată cu titlu de amendă, pentru care mi s-a eliberat chitanta nr. ... precum si a sumei de 450 RON achitata cu titlu de taxa ridicare si transport auto pentru care mi s-a eliberat chitanta cu seria ... din data 04.01.2018 (chitante atasate in fotocopie), pentru urmatoarele
A R G U M E N T E:
Doresc sa atrag atentia instantei asupra gravelor deficiente de care sufera procesul-verbal de contraventie si anume :
- Descrierea faptei subsemnatului s-a limitat la „a staţionat neregulamentar”, fără să se arate nici un alt element de fapt care ar fi putut circumstanţia împrejurările în care fapta s-ar fi săvârşit. De asemenea, nu s-a realizat o descriere clară a locului unde a fost săvârşită fapta a cărei săvârşire mi se impută, în dreptul rubricii „locul” fiind notat str. General Magheru, Sibiu, fara a se indica o pozitie clara, respectiv lipseste numărul imobilului în dreptul căruia a fost parcata masina. (art. 16 alin. (1) si art. 17 din O.G. 2/2001)

- Data si ora savarsirii presupusei contraventii nu corespund realitatii. Putem observa ca in procesul verbal este consemnat ca faptele s-au petrecut in 04.01.2018 la ora 23:10, dar dispozitia de ridicare, transport si depozitare a fost emisa in 04.01.2018 la ora 10:40.

- Dispozitia de ridicare, transport si depozitare cu seria ..., atasata in fotocopie, a fost emisa in temeiul HG 1391/2006, fara insa a se specifica concret articolul in baza careia s-a luat aceasta decizie

- Prin procesul verbal seria .. subsemnatul am fost sancţionat pentru fapta prevăzuta de art. 143d din HG 1391/2006, articol care spune:
Art. 143. – Se interzice staţionarea voluntară a vehiculelor:
d) în dreptul căilor de acces care deservesc proprietăţile alăturate drumurilor publice;
ori in procesul verbal nici macar nu este scris numarul locuintei in fata careia a fost parcata masina iar in continutul descrierii faptelor pentru care am fost sanctionat este vorba de cu totul alta infractiune si anume „a stationat la mai putin de 25 de metri de coltul intesectiei”.

- Doresc de asemenea sa consemnez si motivul care m-au facut sa stationez in zona respectiv. Dupa cum se poate observa in plansele foto din zona respectva, marcajul de pe jos e foarte confuz. Hasura de pe sosea indica faptul ca nu se poata stationa pe ea, dar la capatul ei este loc pentru a fi parcate doua masini. In zona respectiva nu e niciun indicator cu oprirea sau stationarea interzisa, inducand conducatorii auto in eroare. Astfel, înțeleg să invoc starea de confuzie indusă de marcajul precar și neconform, de natură să excludă vinovăția mea în forma culpei, element constitutiv al contravenției. Pur și simplu nu frecventez zona și nu știam ca acolo este interzisa stationarea, iar marcajul confuz nu mi-a permis să ma orientez corespunzător.

În subsidiar, solicit respectuos Onoratei Instanţe înlocuirea sancţiunii aplicate subsemnatului cu măsura avertismentului.

În drept, invoc dispoziţiile art. 5, 6, 7, 15, 16, 17, 19, 21 alin. 3, 26 alin. 1, 38 alin. 3 din O.G. nr. 2/2001, dispoziţiile 118 din O.U.G. nr. 195/2002.
Depun prezenta plângere, în doua exemplare, unul pentru instanţă şi unul pentru comunicare.
Solicit soluţionarea prezentei plângeri şi in lipsa mea, in temeiul art. 242 alin. 2 CPC.

În anexă, fotocopii de .... si 3 planse foto de la locul ridicarii autoturismului.



Petent,
22.01.2018



Ultima modificare: Luni, 22 Ianuarie 2018
hituri, utilizator
Sa inteleg ca erati parcat exact pe bucata unde sunt cele doua masini albastre in imaginea de pe Google ? Daca da, e haios in primul rind pentru ca acolo tot drumul e sub 25m (cum sa invoci un articol de lege pentru care nu exista acea distanta ?) si cei care voiau sa marcheze faptul ca e interzisa stationarea acolo ar fi hasurat si zona aceea.
Insa am vazut in poza indicator de parcare pentru zona de-a lungul strazii Avram Iancu. Ati platit parcarea, pentru ca ati invocat acest fapt in plingere, ca ati interpretat ca o parcare ? Ar fi un avantaj, sa aratati in plingere ca ati interpretat locul ca o zona de parcare, pentru care ati si platit.
Ce e si mai rau e ca v-a dat amenda plus taxa de ridicare, practic va "amendeaza" dublu. Merita facuta plingerea in aceste circumstante.
Adaugati si poza de pe Google, invocati-o in plingere, aratind faptul ca se parcheaza frecvent asa. Altfel nu prindea evenimentul masina speciala de filmare care a facut harta.
Ultima modificare: Luni, 22 Ianuarie 2018
latka, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ridicare autoturism in sibiu alexalex777 alexalex777 Buna ziua! Astazi am parcat, in jurul orei 9:00, pe strada Centumvirilor, în Sibiu, stradă cu sens unic, ce-i drept, poate prea aproape de intersecția ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda circulatie florianhomeag florianhomeag Buna ziua, In data de 12.06.2012 in municipiul Timisoara am fost oprit de un echipaj de politie pentru ca nu am acordat prioritate pietonilor la o trecere ... (vezi toată discuția)
Contestatie pv contraventie griffindolph griffindolph Va rog sa ma ajutati cu motivele care ar putea duce la anularea PV de contraventie in speta urmatoare ( am patit-o chiar de ziua mea ). An stationat voluntar ... (vezi toată discuția)