avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1860 soluții astăzi
Forum Activitate alsantcalsan

Activitate alsantcalsan

Răspuns la discuția Angajare cetatean moldovean
Buna ziua. Nu are cetatenie romana. Are Buletin de Identitate din Republica Moldova si pasaport moldovenesc.
Poate administratorul unei societati, daca nu este asociat sa imprumute acea societate atunci cand clientii au intarzieri ale platiilor ?
Am inteles ca doar asociatul poate imprumuta societatea in baza unui contract de creditare.
Ce documente sunt necesare?
Multumesc
Vreau sa angajez un cetatean moldovean pe o perioada de 2 luni.
Care ar fi procedura de angajare?
Stim ca au drept de munca pe o perioada de 9 luni fara aviz de angajare doar trebuie sa obtina viza de lunga sedere.

Fiind in termenul in care nu au nevoie de acea viza de lunga sedere deoarece angajarea ar fi pe perioada limitata de 2 luni , au si drept de munca pe teritoriul Roamniei?
Cand incepe detasarea transnationala a unui salariat?

Buna ziua,

Cu intrebarea de mai sus doresc sa ma lamuresc care este prima zi a detasarii?
Intra si ziua calatoriei care dureaza intre 10 - 12 ore sau detasarea incepe in ziua in care salariatul a ajuns efectiv la destinatie si a inceput activitatea.
Buna ziua, in linkul atasat de dumneavoastra nu am gasit informatii referitoare la indemnizatia de detasare pe perioada concediului.

Salariatul are dreptul si la indemnizatie de detasare daca se afla in concediu de odihna in perioada detasarii fara revenire in tara?
Buna ziua, un angajat care este in detasare vrea 2 zile concediu de odihna.
Cum trebuie sa procedez legal? II intrerup detasarea si o reactivez dupa cele 2 zile sau ramane detasat si trebuie sa ii platesc indemnizatia de detasare. Mentionez ca nu revine in Romania, ramane in tara unde este detasat.
Buna ziua,

Un angajat, cetatean moldovean, angajat pe Romania in baza avizului de angajare poate fi detasat pentru o perioada scurta intr-o alta tara a U.E.?
Va multumesc pentru raspuns.
Angajatul nu a cerut demisia din vina angajatorului , ci din motive personale.
Contractul de munca sa incheiat cu Art.81 Alin.7.
Situatia sa complicat deoarece angajatul era intr-o detasare la un client extern unde trebuia sa finalizam lucrarea si el a plecat fiind in detasare, cu 5 zile inaintea finalizari acelei detasari, nerespetand durata detasarii .
A lasat o cerere de demisie unde mentioneaza ca solicita incetarea CIM fara preaviz din motive personale si nu sa mai prezentat a doua zi la locul de munca unde era detasat.

Este corect cum am procedat la incheierea CIM? Art.81 Alin.7.

Pe viitor daca o sa ne mai intalnim cu situatii din acestea , cum ar fi legal sa procedam?

Am nevoie de o informatie:
Un angajat cu CIM pe perioada nedeterminata este detasat in afara Romaniei pe o perioada determinata .
Angajatul isi poate da demisia fara preaviz, de la firma care m-a detasat?
A prezentat o cerere de demisie fara preaviz din motive personale si nu sa mai prezentat la locul de munca unde a fost detasat.
Cum trebuie sa procedeze angajatorul?
Vreau sa angajez un cetatean moldovean pe o perioada de 2 luni, care ar fi procedura de angajare?

Stiu ca cetatenii moldoveni au drept de sedere in Romania 3 luni, au dreptul de munca in aceste 3 luni sau pentru angajare trebuie urmati pasii corespunzatori.

Multumesc!