avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Activitate alsantcalsan

Activitate alsantcalsan

Va multumesc pentru raspuns.
Angajatul nu a cerut demisia din vina angajatorului , ci din motive personale.
Contractul de munca sa incheiat cu Art.81 Alin.7.
Situatia sa complicat deoarece angajatul era intr-o detasare la un client extern unde trebuia sa finalizam lucrarea si el a plecat fiind in detasare, cu 5 zile inaintea finalizari acelei detasari, nerespetand durata detasarii .
A lasat o cerere de demisie unde mentioneaza ca solicita incetarea CIM fara preaviz din motive personale si nu sa mai prezentat a doua zi la locul de munca unde era detasat.

Este corect cum am procedat la incheierea CIM? Art.81 Alin.7.

Pe viitor daca o sa ne mai intalnim cu situatii din acestea , cum ar fi legal sa procedam?

Am nevoie de o informatie:
Un angajat cu CIM pe perioada nedeterminata este detasat in afara Romaniei pe o perioada determinata .
Angajatul isi poate da demisia fara preaviz, de la firma care m-a detasat?
A prezentat o cerere de demisie fara preaviz din motive personale si nu sa mai prezentat la locul de munca unde a fost detasat.
Cum trebuie sa procedeze angajatorul?
Vreau sa angajez un cetatean moldovean pe o perioada de 2 luni, care ar fi procedura de angajare?

Stiu ca cetatenii moldoveni au drept de sedere in Romania 3 luni, au dreptul de munca in aceste 3 luni sau pentru angajare trebuie urmati pasii corespunzatori.

Multumesc!
Multumesc de raspuns.
Imprumut societare.

Poate administratorul unei societati, daca nu este asociat sa imprumute acea societate atunci cand clientii au intarzieri ale platiilor ?
Din surse am inteles ca doar asociatul poate credita societatea in baza unui contract de creditare.
Multumesc
Conform legii salariații detașați au dreptul la asigurarea cheltuielilor de transport, cazare și masă de către angajator pe lângă indemnizația de detașare.


Firma la care lucrez acorda salariaților detașați o sumă săptămânală pentru cheltuiala cu hrana care împreună cu indemnizația de detașare nu depășesc plafonul neimpozabil.

Suma acordata pentru acoperirea cheltuielilor cu masa salariaților trebuie evidențiată separat de indemnizația de detașare?

Trebuie documente justificative (bonuri, facturi restaurant etc.) de la fiecare angajat cum a cheltuit suma primita pentru hrana?

Se trec pe cheltuieli deductibile sau sunt asimilate avantajelor acordate salariaților și se impozitează prin adăugarea la salariu?
Izolare la domiciliu

O persoana detectata cu Covid-19 fără simptome, vaccinată, poate fi sancționată daca nu respecta izolarea de 5 zile la domiciliu impusa de DSP?
Se mai fac verificări la domiciliu , daca nu suntem in stare de alerta?

Multumesc
Primăria dorește sa facă o constatare

Am dobândit un imobil prin licitație, care a fost o pensiune, dar de vreo 15 ani nu a mai funcționat, fiind intr-o stare de degradare parțială.
După ce am intrat in posesia imobilului am constatat ca nu are canalizare, curent, gaz, apa, pentru toate aceste utilități fiind necesara reinstalarea lor exact ca la o clădire noua, deoarece de mulți ani au fost întrerupte.
Odată intrat in posesia imobilului, primăria a introdus locația in zona A si dorește sa plătesc taxe si impozite ca si o clădire rezidențială cu toate utilitățile aferente. Am solicitat o reducere a impozitului pentru motivele menționate. Nu deținem curent, decât pana la limita proprietății, printr-un proiect plătit de noi cu autorizație de la primărie, dar in clădire nu sa instalat. Nu avem gaz, unde este necesar alt proiect si o instalație noua, nu avem apa de la oraș, doar pe terenul din fata clădiri, care a fost introdusa tot de noi recent, pentru a o instala in clădire mai durează. Nu avem canalizare.
Pentru a ne accepta reducerea impozitului si a taxelor locale din motivele menționate, cei de la primărie de la impozite doresc sa vina la proprietate sa intre in clădire sa facă poze, sa facă personal o constatare zic ei, precum clădirea nu deține curent, apa, gaz, canalizare.
Au acest drept?
Nu se poate face aceasta constatare de alta forma?
Eu nu as accepta sa intre in clădire sa facă poze.
Este vreun articol de lege care mă obliga sa le permit accesul pentru acea zisa constatare ?
Multumesc
Răspuns la discuția Angajare cetatean ucranian
Revin din nou cu problema de mai sus. Angajare cetatean ucranian.
In raspunsul primit de la dvs. mentionati ca nu este necesara obtinerea avizului de angajare daca perioada este de maxim 9 luni.
Am fost la ITM si nu au stiut sa ne dea nici un raspuns.
Am fost la Inspectoratul General pentru Imigrări si acolo au mentionat ca este necesara obtinerea permisului de sedere si de munca pe teritoriul Romaniei (care este destul de complicat de obtinut ) chiar si pentru perioada mai mica de 9 luni.
Ce demersuri si documente sunt necesare angajarii?
Cum trebuie sa procedam? Trebuie sa obtina viza ?

Multumesc
Buna ziua.
Stiti cumva care sunt demersurile pentru angajarea unui cetatean ucrainian care nu are permis de sedere sau de munca ? M-ar interesa institutile la care trebuie sa se adreseze angajatorul si documentatia necesara. Va multumesc aniticipat.