avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1154 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Activitate Claudia Ned

Activitate Claudia Ned

Răspuns la discuția Concediu maternitate
Eu ma refer la prenatal si postnatal, unde se iau in considerare ultimele 6 luni lucrate, unde se calculeaza 85% din venitul brut - 25% CAS.
Stiu ca la ccc conteaza 12 luni lucrate din ultimele 24, si vorbim de 85% din venitul net din aceasta perioada.

Biscuite otravit a scris:

85% din venitul net, - avand ca interval de referinta veniturile pe ultimii 2 ani, calculate din una in care s-a nascut copilul.
De ex, aprilie- se va calcula pe ultimii 2 ani, incepand cu luna aprilie acum 2 ani.
Daca veniturile au fluctuat, se va face media aritmetica a veniturilor, si se va plati 85% din net.
Instanta va solutiona aplicarea injusta a acestui cuantum/ recalcularea.
Puneti la dispozitie acte doveditoare cu veniturile pentru care ati platit taxe si impozite pe ultimii 2 ani

Buna ziua! Am intrat in prenatal in data de 2.09.2019, inca nu am primit primii bani pe prima luna. Mi s-a zis de la Hr, ca prenatal + postnatal inseamna 85% din venitul net, in conditiile in care eu stiam altceva.
In caz de nerespectare a virarii sumei corecte, cui ma adresez?
Multumesc