avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Activitate LaviniaNis

Activitate LaviniaNis

Îmi puteți spune, vă rog, dacă in acest caz cererea completatoare o pot formula verbal in fața instanței, la următorul termen de judecată? Sau ar trebui în scris și depusă la dosar înainte?

Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” a scris:

Formulati cerere completatoare.

Bună ziua. Am calitatea de pârâtă în cadrul unui proces civil.
Am depus întâmpinarea, iar primul termen din proces a avut deja loc.
Deoarece în cuprinsul întâmpinării și eu am emis o pretenție față de reclamant, instanța a calificat cererea mea drept cerere reconvențională ce necesită timbrare și a dispus amânarea cauzei, cu obligația mea de a achita taxa de timbru in valoare de 20 ron până la următorul termen de judecată.
În prezent, regret că pe lângă acea pretenție de a face, formulată inițial împotriva reclamantului, nu am emis și o pretenție materială, anume nu am cerut și obligarea acestuia la plata unor despăgubiri către mine pentru anumite daune morale descrise deja în cuprinsul întâmpinării.
Întrebarea mea este dacă mai pot pretinde acum acest lucru?
Iar dacă da, cum ar trebui sa procedez pentru a înștiința instanța?
Sa formulez o cerere reconvențională separat și sa o depun la dosar împreună cu dovada achitării taxei de timbru, ar mai fi acceptată daca primul termen din proces a avut deja loc?
Vă mulțumesc.
Vă mulțumesc pentru răspuns.

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Chiar dacă este depusea tardiv este indicat sa o depuneți judecătorul va înțelege punctul dvs de vedere etcetc.

Vă mulțumesc pentru răspuns. Excepții de invocat nu am, doar probe de propus.

Alexandra Dogaru a scris:

Nedepunerea întâmpinării în termenul prevăzut de lege atrage decăderea pârâtului din dreptul de a mai propune probe şi de a invoca excepţii de ordine privată.
Chiar dacă ati depășit termenul de depunere a întâmpinării, indicat ar fi sa o depuneți la dosar. Instanța poate recalifica cererea dumneavoastră.
Aveți probe de propus și excepții de invocat?

Bună seara. Daca întampinarea, în cadrul unui proces civil, este depusă peste termenul de 25 de zile, ea mai este luată în considerare de judecător? Sau este inutil a mai fi depusă?
Vă mulțumesc!
Va multumesc pentru raspuns.
Buna ziua. Eu am suferit o interventie chirurgicala la o clinica privata, insa la un medic care nu este angajat al clinicii, ci doar isi desfasoara activitatea in cadrul clinicii, inchiriaza cabinetul si sala de operatie.
De ceva timp incerc sa fac rost de copia dosarului meu medical, am contactat clinica, insa aceasta refuza sa imi raspunda la e-mail si sa imi elibereze dosarul, spunand ca medicul care m-a operat trebuie sa o faca, nu clinica.
Mentionez ca eu am avut un conflict cu acel medic si nu mai pot comunica cu el.
Ma poate ajuta cineva cu un raspuns, va rog?Cum ar trebui sa procedez?
Stiu ca unitatea spitaliceasca este obligata sa elibereze copii ale actelor medicale, daca pacientul o solicita?Sau gresesc?
Va multumesc.