avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere reconvențională proces civil
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere reconvențională proces civil

Bună ziua. Am calitatea de pârâtă în cadrul unui proces civil.
Am depus întâmpinarea, iar primul termen din proces a avut deja loc.
Deoarece în cuprinsul întâmpinării și eu am emis o pretenție față de reclamant, instanța a calificat cererea mea drept cerere reconvențională ce necesită timbrare și a dispus amânarea cauzei, cu obligația mea de a achita taxa de timbru in valoare de 20 ron până la următorul termen de judecată.
În prezent, regret că pe lângă acea pretenție de a face, formulată inițial împotriva reclamantului, nu am emis și o pretenție materială, anume nu am cerut și obligarea acestuia la plata unor despăgubiri către mine pentru anumite daune morale descrise deja în cuprinsul întâmpinării.
Întrebarea mea este dacă mai pot pretinde acum acest lucru?
Iar dacă da, cum ar trebui sa procedez pentru a înștiința instanța?
Sa formulez o cerere reconvențională separat și sa o depun la dosar împreună cu dovada achitării taxei de timbru, ar mai fi acceptată daca primul termen din proces a avut deja loc?
Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 05:39, 30 Martie 2023
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Formulati cerere completatoare.
Îmi puteți spune, vă rog, dacă in acest caz cererea completatoare o pot formula verbal in fața instanței, la următorul termen de judecată? Sau ar trebui în scris și depusă la dosar înainte?

Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” a scris:

Formulati cerere completatoare.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cereți (în scris) și ...poate vi se va da.
Răspunsul "științific" este: depinde.
În drept procesual, ambele răspunsuri pot fi adevărate: și a putea și nu se poate.
Ultima modificare: Joi, 30 Martie 2023
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, dacă am formulat cerere de chemare în judecata, ... scg scg Bună ziua, dacă am formulat cerere de chemare în judecata, mi a venit taxa de plata și termenul de 10 zile de răspuns, pot mentionez în răspuns ce nu am ... (vezi toată discuția)
Cererea reconventionala adriana.chiritescu adriana.chiritescu Buna seara, Sunt chemata in instanta de angajator pentru daune-interese.Fiind sarbatorile nu am posibilitatea sa discut cu un avocat in amanunt dosarul si ... (vezi toată discuția)
Taxa timbru pt. scoatere bunuri din masa partajabila MayaSeal MayaSeal Buna ziua , in cadrul unui partaj de bunuri comune , sotul parat doreste scoaterea de la masa partajabila a unei sume de bani , ce a fost calificata de ... (vezi toată discuția)