Buna ziua, as avea o intrebare, daca ma poate ajuta cineva: In p.v. de contraventie se mentioneaza adresa partii vatamate (reclamantului) ? sau doar a contravenientului. Adresez aceasta intrebare deoarece daca s-ar mentiona si adresa de domiciliu al reclamantului, acesta nu ar fi protejat. Daca de ex. in trafic un cond. auto adreseaza injurii unui alt cond. auto iar acesta din urma face reclamatie si politia il amendeaza pe primul, iar in p.v. se mentioneaza si adresa reclamantului, contravenientul, din moment ce stie adresa acestuia ar putea sa-l urmareasca si sa ii faca rau, sa se razbune. Multumesc daca cineva stie ceva si din practica, deoarece in OG 2/2001 zice doar ca e obligatoriu sa se treaca doar datele contravenientului. Dar in practica nu se mentioneaza si numele reclamantului ?
Asociatii de proprietari. Buna ziua, as avea o rugaminte/intrebare, daca ma poate ajuta cineva: Sunt responsabil bloc (voluntar bineinteles, fara nimic oficial), recent un vecin de la etajul II si-a montat aer conditionat, iar ventilatorul aparatului l-a montat pe pe peretele balconului sau, la o distanta de circa 2 metri de geamul vecinului sau de la acelasi nivel. Vecinul, observand acest lucru, l-a amenintat ca o sa il reclame la asociatia de proprietari, la politie si face actiune la instanta de judecata, deoarece nu are dreptul sa monteze ventilatorul asa aproape de geamul sau, deoarece il deranjeaza zgomotul. As avea rugamintea sa imi spuna cineva, exista vreo reglementare in aceasta privinta, poate omul sa isi lase acolo ventilatorul sau trebuie sa-l demonteze ?...am citit Legea 196/2018, dar nu spune clar intr-o asemenea situatie ce e de facut. Va multumesc.
Cumul pensie militara cu pensie din sistemul public de pensii. Buna seara, as avea rugamintea, daca poate cineva sa ma lamureasca cu urmatoarea speta: Am un prieten nascut in 1967, are in momentul de fata 58 de ani, care a fost cadru militar si in 2017 s-a pensionat, avand decizie de pensie militara. Anterior pensionarii ca militar a mai lucrat 3 ani ca civil, iar dupa pensionare a mai lucrat 6 ani tot in sistemul public de pensii, deci, in total a lucrat 9 ani in sistemul public, care nu au fost cuprinsi in decizia de pensie militara. In momentul de fata prietenul lucreaza, dar s-a imbolnavit si boala nu ii mai permite sa isi continue activitatea. Intrebarea ar fi, daca in aceasta situatie poate sa beneficieze si de pensie in sistemul public sau de pensie de invaliditate si care sunt conditiile pe care ar trebui sa le indeplineasca, care ar fi pasii pe care ar trebui sa ii faca pentru aceasta. Va multumesc.
Va mulțumesc mult. Dar asta e marea întrebare, partea comuna este numai coloana de apa pe verticala, sau se considera parte comuna atat coloana pe verticala cat si celelalte conducte pe orizontala pana la contorul de apa din interiorul apartamentului ?
Buna ziua, as avea si eu o nelamurire, daca ma poate ajuta cineva: Pe tavanul unui apartament a aparut o pata umeda. In apartamentul deasupra locuieste fiul meu. A vorbit fiul meu la asociatia de proprietari, care i-a zis ca se poate plati reparatia din fondul de reparatii daca problema e de la teava principala pe verticala din bloc, dar pt aceasta trebuie sa cheme 3 firme sa evalueze si sa faca 3 oferte. Intrebarea ar fi, chiar trebuie aceste 3 oferte ? Nu am vazut nicaieri in Legea 196/2018 sa scrie despre asa ceva. Va multumesc.
Legea 360/2023. Buna ziua, as avea rugamintea daca poate cineva sa imi spuna: conform Legii 360/2023, concediul medical este considerat vechime in munca/stagiu de cotizare, sau nu. Va multumesc.