avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatii de proprietari. Buna ziua, as avea si eu o ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatii de proprietari. Buna ziua, as avea si eu o nelamurire, daca ma poate ajuta cineva: ...

Buna ziua, as avea si eu o nelamurire, daca ma poate ajuta cineva: Pe tavanul unui apartament a aparut o pata umeda. In apartamentul deasupra locuieste fiul meu. A vorbit fiul meu la asociatia de proprietari, care i-a zis ca se poate plati reparatia din fondul de reparatii daca problema e de la teava principala pe verticala din bloc, dar pt aceasta trebuie sa cheme 3 firme sa evalueze si sa faca 3 oferte. Intrebarea ar fi, chiar trebuie aceste 3 oferte ? Nu am vazut nicaieri in Legea 196/2018 sa scrie despre asa ceva. Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 11 Februarie 2025
Pilu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Pilu , utilizator 09:25, 15 Februarie 2025
Buna ziua

Nu exista trecuta nicaieri obligatia de a cauta 3 firme si de a avea 3 oferte.

De asemenea nu vad de ce ar trebui sa caute fiul dvs acea firma.

Ma gandesc ca proprietarul apartamentului de sub fiul dvs a facut o reclamatie. In acest caz asociatia trebuie sa cheme un instalator care sa verifice unde este problema. Daca e la partea comuna, de reparatie se ocupa asociatia, daca este la partea individuala (apartamentul fiului dvs) atunci el va trebui sa faca lucrarea, fie cu instalatorul asociatiei, fie cu o alta firma pe care o doreste.
Va mulțumesc mult. Dar asta e marea întrebare, partea comuna este numai coloana de apa pe verticala, sau se considera parte comuna atat coloana pe verticala cat si celelalte conducte pe orizontala pana la contorul de apa din interiorul apartamentului ?
Ultima modificare: Joi, 13 Februarie 2025
Pilu, utilizator
Buna ziua

Legea 196/2018 spune (art 35, alin 1, lit e) ca partile comune sunt de la branșament/racord până la punctul de distribuție către părțile aflate în proprietate individuală.

In cazul blocurilor vechi, coloanele verticale sunt considerate parti comune, cele orizontale parti individuale.
Va mulțumesc mult, toate cele bune ca doresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema cu vecinii lacrutza lacrutza Problema cu vecini Buna Stau intr-un bloc cu 4(eu locuiesc la etajul 1) etaje si cam de jumatate de an a inceput sa-mi curga apa in baie....cate putin cate ... (vezi toată discuția)
Alimentare cu apa rece lemia50 lemia50 Buna seara.As vrea sa intreb urmatoarele: 1 . Teava de alimentare cu apa rece a unui apartament(ma refer la segmentul cuprins intre conducta verticala si ... (vezi toată discuția)
Avarie coloana apa narcisdaniel narcisdaniel daca conducta de apa a blocului se crapa, eu am tavanul ud si trebuie sa sparg la vecinul de sus, cine plateste daca teava este sparta la nivelul ... (vezi toată discuția)