avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1016 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatii de proprietari. Buna ziua, as avea si eu o ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatii de proprietari. Buna ziua, as avea si eu o nelamurire, daca ma poate ajuta cineva: ...

Buna ziua, as avea si eu o nelamurire, daca ma poate ajuta cineva: Pe tavanul unui apartament a aparut o pata umeda. In apartamentul deasupra locuieste fiul meu. A vorbit fiul meu la asociatia de proprietari, care i-a zis ca se poate plati reparatia din fondul de reparatii daca problema e de la teava principala pe verticala din bloc, dar pt aceasta trebuie sa cheme 3 firme sa evalueze si sa faca 3 oferte. Intrebarea ar fi, chiar trebuie aceste 3 oferte ? Nu am vazut nicaieri in Legea 196/2018 sa scrie despre asa ceva. Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 11 Februarie 2025
Pilu, utilizator
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 10:49, 11 Februarie 2025
Buna ziua

Nu exista trecuta nicaieri obligatia de a cauta 3 firme si de a avea 3 oferte.

De asemenea nu vad de ce ar trebui sa caute fiul dvs acea firma.

Ma gandesc ca proprietarul apartamentului de sub fiul dvs a facut o reclamatie. In acest caz asociatia trebuie sa cheme un instalator care sa verifice unde este problema. Daca e la partea comuna, de reparatie se ocupa asociatia, daca este la partea individuala (apartamentul fiului dvs) atunci el va trebui sa faca lucrarea, fie cu instalatorul asociatiei, fie cu o alta firma pe care o doreste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema cu vecinii lacrutza lacrutza Problema cu vecini Buna Stau intr-un bloc cu 4(eu locuiesc la etajul 1) etaje si cam de jumatate de an a inceput sa-mi curga apa in baie....cate putin cate ... (vezi toată discuția)
Teava sparta in perete Daliaaaaaa Daliaaaaaa Buna ziua, Peretele dintre bucatarie si hol a vecinei de sub mine este umed, este o pata care câteodată se usca câteodată se mărește. Am chemat 3 ... (vezi toată discuția)
Avarie coloana apa narcisdaniel narcisdaniel daca conducta de apa a blocului se crapa, eu am tavanul ud si trebuie sa sparg la vecinul de sus, cine plateste daca teava este sparta la nivelul ... (vezi toată discuția)