avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Avarie coloana apa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Avarie coloana apa

daca conducta de apa a blocului se crapa, eu am tavanul ud si trebuie sa sparg la vecinul de sus, cine plateste daca teava este sparta la nivelul apartamentului vecinului?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 05:49, 24 Ianuarie 2010
Ce legatura are "conducta de apa a blocului" cu tavanul dv? Aveti conducte de apa pe tavan?
Vad ca puneti intrebarea cu "daca", adica ne intrebati ce sa faceti daca...?
Conducta de apa care alimenteaza blocul intra in bloc pe la subsol, de obicei.
Apoi pe fiecare scara sunt coloane verticale pentru ducerea apei de la subsol pana la ultimul etaj. Acestea, ca si cele de la subsol sunt instalatii comune.
Conducta fiecarui apartament este montata pe orizontala si face legatura intre coloanele verticale comune si robinetul din apartament trecand eventual prin apometru individual.
Ce vi s-a intamplat? Care conducta s-a spart?
~ Conținut șters la cerere ~
Reparatia tevii verticale se plateste de catre asociatie (deci de toti proprietarii), iar a tevii orizontale (inclusiv cotul de legatura cu teava verticala) de catre vecinul de deasupra, partea aceasta fiind proprietatea privata a vecinului.
..........................
In cazul in care se poate constata si demonstra ca teava verticala s-a fisurat din cauza felului neglijent in care s-au efectuat reparatii anterioare pe teava orizontala si cotul de legatura i se poate pune tot in sarcina de plata a vecinului de deasupra.
Ultima modificare: Duminică, 24 Ianuarie 2010
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suportul cheltuielii unei reparatii la o coloana de apa comuna stagga stagga Buna ziua Am intampinat azi dimineata o problema si anume coloana de apa calda care trece pe la mine prin baie sa fisurat , coloanele de apa sunt neschimbate ... (vezi toată discuția)
Parti comune - instalatii sanitare apartamente mousy mousy Buna seara! Ma intereseaza sa aflu care sunt partile comune in ce priveste instalatia de apa calda/rece/evacuare dintr-un apartament. Mai exact, tevile de ... (vezi toată discuția)
Alimentare cu apa rece lemia50 lemia50 Buna seara.As vrea sa intreb urmatoarele: 1 . Teava de alimentare cu apa rece a unui apartament(ma refer la segmentul cuprins intre conducta verticala si ... (vezi toată discuția)