avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Consilier juridic angajat la propriul SRL
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Consilier juridic angajat la propriul SRL

Daca ma angajez la propriul meu SRL ca jurist, vechimea astfel dobandita, se poate asimila activitatii juridice necesare participarii la examenele din magistratura, avocatura etc?
Are vreo importanta in cazul calcularii vechimii juridice, intr-un astfel de caz, daca sunt sau nu membru al Consiliului Consilierilor Juridici si daca sunt sau nu stagiar/definitiv? Merci mult.

O zi placuta.
Nu are nici o importanta daca esti sau nu membru in CCJ, iar raspunsul la intrebarea anterioara DA este vechime chiar daca esti angajat la propriul SRL.
Intrebam despre CCJ pentru ca in momentul asta sunt angajat la o institutie publica si sunt si membru CCJ, dar mi se pare o pierdere de bani... daca nici in cazul vechimii juridice nu are relevanta, chiar nu se merita sa mai dau niste bani aiurea pe taxa.. Apropos, exista vreo perioada maxima pt stagiatura de cons. juridic?

Multumesc frumos pt raspuns.
Ultima modificare: Marți, 25 Mai 2010
joe17, utilizator
2 ani.
Ok. Stiam de perioada minima de stagiatura de 2 ani. Eu intrebam daca exista si o perioada maxima, adica daca nu dau definitivatul dupa implinirea a 2 ani, aceasta poate fi o cauza de suspendare? Sau pot ramane stagiar cat doresc, pana ma hotarasc sa dau definitivatul?

Multumesc.
Nu exista perioada maxima, stagiatura normala de 2 ani si atat.
Oricum definitivatul este o fictiune care nu are prea mare importanta.
Dupa cei doi ani solicitati CCJ sa va treaca pe tabelul definitivilor.

Alte discuții în legătură

Ce este, de fapt, un consilier juridic? Iulian81 Iulian81 Din cate am inteles un consilier juridic ar cam aceleasi atributii ca si un avocat... atunci ce rost mai are meseria aceata? De ce nu se spune din start ca ar ... (vezi toată discuția)
Exercitarea profesiei de consilier juridic, incompatibilitati leovigild leovigild Buna ziua tuturor, se dau urmatoarele: in 2003 am absolvit Facultatea de Drept din cadrul Univ. Hyperion si licenta in feb 2004. Incepand cu martie 2004 am ... (vezi toată discuția)
Pot fi consilier juridic fără să fiu înscrisă în colegiul consilierilor juridici? andradagaburoi andradagaburoi Am si eu o nelamurire. Pot sa activez ca si consilier juridic fara sa fiu inscrisa in Colegiul Consilierilor Juridici? Am terminat facultatea de drept anul ... (vezi toată discuția)