avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Consilier juridic angajat la propriul SRL
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Consilier juridic angajat la propriul SRL

Daca ma angajez la propriul meu SRL ca jurist, vechimea astfel dobandita, se poate asimila activitatii juridice necesare participarii la examenele din magistratura, avocatura etc?
Are vreo importanta in cazul calcularii vechimii juridice, intr-un astfel de caz, daca sunt sau nu membru al Consiliului Consilierilor Juridici si daca sunt sau nu stagiar/definitiv? Merci mult.

O zi placuta.
Dar cum facem in raport de societatile profesionale mult disputate, infiintate de consilierii - cine ar trebui sa fie administratori ?
Mai functioneaza astfel de societati?
Da, dar numai acelea care au fost infiintate inainte de minunata decizie in interesul legii a ICCJ
va puteti schimba calitatea la societatea dumneavoastra, respectiv ramaneti simplu membru fondator. Pe de alta parte functia si calitatea sunt doua lucruri diferite. functia inseamna sa fii remunerat si sa fii incadrat intr-o societate intr-un de formele juridice existente, iar calitatea rezulta din raporturile nepatrimoniale cu persoana juridica; dar cum ati procedat cu inscrierea in cartea de munca a vechimii ca angajat consilier juridic ca ma intereseaza si pe mine
Daca mai e de actualitate, raspund si eu.
Conform Legii 514, art. 10, lit. d, este incompatibil cel care indeplineste si "functia si activitatea de administrator sau lichidator in cadrul procedurilor de reorganizare si lichidare judiciara".
Alte acte normative fac referire expresa prin sintagma "administrator in cadrul unei societati comerciale". Interpretez cuvantul "administrator" in sensul Legii insolventei, adica "administrator judiciar".
Iar conform Statutului U.C.C.J.R., art. 20 lit e "Exercitarea profesiei de consilier juridic este compatibila cu calitatea de asociat, actionar, administrator, cenzor la oricare dintre formele de organizare juridica prevazute de lege."

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce este, de fapt, un consilier juridic? Iulian81 Iulian81 Din cate am inteles un consilier juridic ar cam aceleasi atributii ca si un avocat... atunci ce rost mai are meseria aceata? De ce nu se spune din start ca ar ... (vezi toată discuția)
Exercitarea profesiei de consilier juridic, incompatibilitati leovigild leovigild Buna ziua tuturor, se dau urmatoarele: in 2003 am absolvit Facultatea de Drept din cadrul Univ. Hyperion si licenta in feb 2004. Incepand cu martie 2004 am ... (vezi toată discuția)
Pot fi consilier juridic fără să fiu înscrisă în colegiul consilierilor juridici? andradagaburoi andradagaburoi Am si eu o nelamurire. Pot sa activez ca si consilier juridic fara sa fiu inscrisa in Colegiul Consilierilor Juridici? Am terminat facultatea de drept anul ... (vezi toată discuția)